Loading...

7. ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ;

Όλη η πλάση είναι ένα σχολείο

«Ο κόσμος, όντας ένα στερεό υπόβαθρο της Αγάπης Μου, αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο όπου οι άνθρωποι ζουν για λίγο καιρό μακριά Μου. Έτσι θα πρέπει, από καθαρά δική τους εσωτερική παρόρμηση, να ξυπνήσει μέσα τους μεγάλη λαχτάρα να έρθουν κοντά Μου. Τα εξωτερικά θέλγητρα του κόσμου υπάρχουν απλά σαν αντίποδας, για να παριστάνουν τον πειρασμό ώστε να μπορέσουν ν’ αναζητήσουν εθελοντικά την Αγάπη Μου. Το πρώτο βήμα γίνεται όταν ο κόσμος αρχίζει να χάνει τη σαγήνη του για τον άνθρωπο, είτε γιατί καθοδηγήθηκε σ’ αυτά το αποτέλεσμα είτε επειδή αυτό τον δασκάλεψε η πείρα. Κι αν συνάμα ο πόθος του να έρθει κοντά Μου φουντώνει όλο και πιο πολύ, δεν θ’ αργήσει να αποκτήσει το χάρισμα της πνευματικής όρασης κι ακοής. Αν και θα έχει ακόμη θνητό σώμα, θ’ ακούει τη φωνή του άγιου Πατέρα, και πότε-πότε θα μπορεί να Τον βλέπει μπροστά του. Με αυτό τότε θα τον πλημμυρίσει το πνεύμα της Αιώνιας Αγάπης και θα βλέπει ενορατικά μέλλον, παρόν και παρελθόν σ’ ολόκληρο το σύμπαν. Κι ο θάνατος του κορμιού του θα είναι για τον καθένα μια ανείπωτα γλυκιά ευτυχία. Γιατί τότε θ’ αρχίσει να βλέπει καθαρά πως όταν πεθαίνει το σώμα του, ο ίδιος δεν πεθαίνει μαζί του αντίθετα, ξυπνάει ολότελα κι ανοίγει τα μάτια του στην Αιώνια Ζωή».

Γιάκομπ Λόρμπερ

«ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ»

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7797-14.1.1961)

 

Ποιος είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης;

«Θα πρέπει να ξέρετε για ποιον λόγο έχετε έρθει στη γη, αν θέλετε η γήινη πορεία σας να στεφθεί μ’ επιτυχία, αν θέλετε να επιστρέψετε στον προορισμό σας, αν θέλετε να γίνετε πάλι αυτό που ήσασταν αρχικά. Βγήκατε κάποτε από μέσα Μου σαν τέλεια όντα, ήσασταν φτιαγμένοι καθ’ ομοίωσή Μου, προικισμένοι με όλες τις θεϊκές ιδιότητες γεμάτοι φως και δύναμη. Ήσασταν μόνιμα συνδεδεμένοι μαζί Μου, το Θεό και Δημιουργό σας και έτσι μπορούσατε να αντλείτε αδιάκοπα από τη δύναμη Μου, γι’ αυτό ήσασταν ανείπωτα ευτυχισμένοι.

Όμως ένα τέλειο ον πρέπει να διαθέτει ελευθερία της θέλησης, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσατε να θεωρηθείτε θεϊκά πλάσματα. Αυτή η ελευθερία όφειλε να σας προσφέρει δύο δυνατότητες: να παραμείνετε τέλειοι όπως σας δημιούργησα Εγώ, ή να απαρνηθείτε την τελειότητά σας, να μεταμορφωθείτε στο αντίθετο.

Οφείλατε λοιπόν να αποδείξετε τη θεϊκότητά σας με το να εναρμονίσετε τη θέλησή σας με τη δική Μου, να γίνει δηλαδή ένα με τη δική Μου αν και παραμένει απόλυτα ελεύθερη. Έπρεπε όμως να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Έπρεπε να έχετε τη δυνατότητα να εκπέσετε από Εμένα, σαν δείγμα της ελεύθερης θέλησης, εφόσον αυτή θα ήταν αντίθετη στη δική Μου και σ’ Εμένα.

Και έτσι ζήτησα από το πρωτοδημιούργητο ον να πάρει μία απόφαση. Επρόκειτο για το φωτεινό πνεύμα το οποίο δημιούργησε η ασύλληπτη Αγάπη Μου, το οποίο σαν ομοίωμά Μου, όφειλε να δημιουργεί και να ενεργεί μαζί Μου και στο πλάι Μου στο πνευματικό βασίλειο. Είχε βγει απόλυτα τέλειο από μέσα Μου, ήταν το ομοίωμά Μου, όμως ένα πράγμα το ξεχώριζε από Εμένα: Αυτό αντλούσε από Εμένα τη δύναμη, ενώ ΕΓΩ ήμουν η ίδια η ΠΗΓΗ της ΔΥΝΑΜΗΣ. Το γνώριζε και το ίδιο αυτό το πράγμα, γιατί διέθετε πλήρη Γνώση.

Και έτσι υποβλήθηκε σε μια δοκιμασία της θέλησής του, η οποία συνίστατο στο να αναγνωρίσει ότι ΕΓΩ ήμουν η ΠΗΓΗ από την οποία αντλούσε διαρκώς τη ΔΥΝΑΜΗ. Από τη δική του θέληση και τη δική Μου Δύναμη είχαν προκύψει αμέτρητα όντα. Ήταν όλα τους διαμορφωμένα τέλεια, προικισμένα εξίσου με όλα τα χαρίσματα και την ελεύθερη θέληση, απόδειξη της θεϊκότητάς τους. Ωστόσο η αίσθηση ότι όλα αυτά τα όντα ήταν γέννημά του γέμισε έπαρση το πρωτοδημιούργητο πνεύμα, το Φορέα του Φωτός, και στην έπαρσή του εξεγέρθηκε εναντίον ΜΟΥ.

Έτσι δεν επέτυχε στη δοκιμασία της θέλησής του, παρά αποκόπηκε εκούσια από Εμένα. Ένας τέτοιος χωρισμός όμως είναι αδύνατο να συμβεί πραγματικά, γιατί τότε θα εξαφανίζονταν όλα τα όντα, δεδομένου ότι δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ΕΜΕΝΑ και τη Δύναμή Μου. Όμως ο Φορέας του Φωτός, ο Εωσφόρος, απομακρύνθηκε εθελοντικά από κοντά Μου και έπεσε στα βάθη. Μαζί του παρέσυρε ένα μεγάλο αριθμό από τα δημιουργημένα όντα, τα οποία όφειλαν επίσης να αποφασίσουν και τα οποία αποσκίρτησαν εξίσου από Εμένα.

Αυτό το γεγονός το οποίο διαδραματίσθηκε στο πνευματικό βασίλειο, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ο κόσμος. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν οι διάφορες κάθε λογής δημιουργίες, τις οποίες άφησα να γίνουν ώστε ν’ αποτελέσουν το δρόμο της επανόδου των πνευμάτων προς Εμένα. Γιατί μόνο τότε μπορούν να είναι ευτυχισμένα, όταν ξαναενωθούν μαζί Μου, ενώ η απόσταση από Εμένα σημαίνει μια κατάσταση μεγάλης δυστυχίας.

Επανειλημμένα προσπαθώ να μεταφέρω στους ανθρώπους αυτή τη γνώση. Γιατί εσείς είσασθε εκείνα τα πνεύματα που έπεσαν, τα οποία βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής και πλησιάζουν ήδη στο τέρμα. Ανατρέψατε την αλλοτινή τελειότητά σας και έτσι γίνατε ατελή. Ως άνθρωποι παραμένετε ατελή πλάσματα, αλλά μπορείτε να ξαναγίνετε τέλειοι στη διάρκεια της επίγειας ζωής σας. Αρκεί να εκπληρώσετε το θέλημά Μου, να εναρμονισθείτε με το Νόμο της Θείας Τάξης Μου, να ζείτε μια ζωή όλο αγάπη μετατρέποντας ξανά την ύπαρξη σας σε αγάπη, όπως ήταν στην αρχή.

Η αγάπη σας ενώνει πάλι μαζί Μου, αλλά πρέπει να Μου ανοίξετε από μόνοι σας την καρδιά σας. Δεν πρέπει να αντιστέκεστε όταν η Αγάπη Μου θέλει να σας αγγίξει. Πρέπει να κάνετε τα πάντα για να εκπληρώσετε τον προορισμό σας ο οποίος συνίσταται στο να στρέψετε τη θέλησή σας επάνω Μου, να Μου αφοσιωθείτε και να Με περιβάλλετε με Αγάπη. Τότε μια βαθύτερη γνώση θα γίνει κτήμα σας και το σκοτάδι θα υποχωρήσει. Τότε έχετε διαυγή συνείδηση, καταλαβαίνετε όλες τις σχέσεις, τις διαπλοκές των πραγμάτων και εξέρχεσθε από την κατάσταση της δυστυχίας. Ενώνεστε πάλι μαζί Μου και σ’ αυτή την ένωση βρίσκετε πάλι τη μακαριότητα που απαρνηθήκατε κάποτε εκούσια. Αυτή η μακαριότητα όμως αποτελεί μερίδιο κάθε ύπαρξης που προήλθε κάποτε από Εμένα σαν ένα θαυμαστό ομοίωμα του εαυτού Μου. Έτσι θα γίνει αναμφισβήτητα και πάλι μια μέρα, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός Μου κατά τη δημιουργία και αυτός θα παραμείνει αιώνια: να διαπλάσω παιδιά δικά Μου που θα δημιουργούν και θα ενεργούν μαζί Μου μέσα σε απόλυτη ευαδαιμονία.

Αμήν»

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ;»

5303 26-1-1952

Ο σκοπός της ζωής είναι η μεταμόρφωση της ανθρώπινης βούλησης και φύσης

Θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια διαδικασία πλήρους ανανέωσης ειδάλλως δεν είσαστε ακόμη άξιοι για να περάσετε στις σφαίρες του Φωτός στο πνευματικό βασίλειο. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι εσείς που βρίσκεστε στη Γη δεν διαθέτετε την ωριμότητα που είναι απαραίτητη για το φωτεινό βασίλειο.

Για να γίνει κανείς δεκτός στο φωτεινό βασίλειο απαιτείται να έχει ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Αυτό λοιπόν το επίπεδο οφείλετε να το κατακτήσετε όσο είσαστε πάνω στη Γη, πράγμα που είναι κάλλιστα δυνατό. Πρόκειται δηλαδή για μια ορισμένη διαδικασία μεταμόρφωσης του είναι σας, στην οποία πρέπει να υποβληθείτε εθελοντικά.

Αφού η φύση σας δεν μπορεί να αλλάξει με τη βία, άρα καθορίζετε από μόνοι σας σε τι επίπεδο θα έχετε φτάσει στο τέλος της γήινης πορείας σας. Τότε λοιπόν σε βαθμό αντίστοιχο με την προθυμία σας να μεταμορφωθείτε, η ψυχή σας ή είναι δεκτική στο φως όταν εγκαταλείπει το σώμα ή την περιβάλλουν ακόμη πυκνά κελύφη τα οποία δεν τα διαπερνά η φωτεινή ακτινοβολία. Όμως ποιος άνθρωπος τα ξέρει αυτά, ποιος είναι εκείνος που διαλογίζεται πάνω σε αυτά τα θέματα όταν του δοθεί η σχετική γνώση και επιπλέον παίρνει σοβαρά τη μεταμόρφωση του είναι του;

Ο καθένας χρειάζεται να κάνει δουλειά με τον εαυτό του, πρέπει να απαλλαγεί από ψεγάδια, αδυναμίες και ελαττώματα και να αυτοδιαπαιδαγωγηθεί έτσι ώστε να έχει ταπεινότητα, πραότητα, φιλειρηνικότητα, υπομονή και συμπόνια. Ο κάθε άνθρωπος έχει χρέος να μεταπλασθεί σε μια φύση γεμάτη αγάπη, ώστε να μπορέσει να συνενώσει όλες αυτές τις αρετές μέσα του. Έτσι θα έχει κάνει τον εαυτό του άξιο για το βασίλειο του Φωτός και θα έχει τότε θεοποιήσει τη φύση του. Κι επειδή θα έχει εξομοιωθεί με τη δική Μου πρωταρχική φύση, θα Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να συνδεθώ Εγώ ο Ίδιος μαζί του, αφού θα έχει παραμερίσει συνειδητά οτιδήποτε μπορεί να μας χωρίζει.

Η μεταμόρφωση της φύσης του ήταν ο δρόμος που τον οδήγησε σε Μένα. Πέτυχε το σκοπό για τον οποίο ήρθε στη Γη και αφήνοντας το σώμα του απέβαλε το τελευταίο βαρύ περίβλημα για να ζήσει πλέον αιώνια σαν μακάρια οντότητα.

Τότε μόνο πλέον αρχίζει η αληθινή ζωή. Αφήστε αυτά τα λόγια να ζωντανέψουν μέσα σας: Η αληθινή ζωή αρχίζει με την είσοδό σας στον κόσμο του Φωτός. Αυτό που προηγήθηκε ήταν απλά η σκάλα που οδηγούσε ως κεί, ήταν δηλαδή η περίοδος της προπαρασκευής για την καθαυτό ζωή, η οποία όμως πρέπει να κατακτηθεί στο διάστημα αυτής της προπαρασκευαστικής περιόδου.

Σεις οι άνθρωποι δουλεύετε εντατικά και ακαταπόνητα για να εξασφαλίσετε όπως θέλετε τη γήινη ζωή σας, γιατί μόνο αυτή θεωρείτε σημαντική αφού την βλέπετε σαν αυτοσκοπό. Αλλά την ουσιαστική ζωή δεν την σκέφτεστε καθόλου, επειδή δεν πιστεύετε ότι η ύπαρξη συνεχίζεται και μετά το θάνατο του σώματος.

Αληθινά, είσαστε ανόητοι. Ο σκοπός που ήρθατε στη Γη δεν είναι μόνο και μόνο για να δουλέψετε ώστε να περνάτε καλά σωματικά. Επανειλημμένα σας το έχουν πει αυτό, μα επειδή δεν το πιστεύετε δεν επιδιώκετε να μεταμορφώσετε τη φύση σας, κι αυτό είναι η καταστροφή σας.

Γιατί ούτε μεν είσαστε άξιοι για το φωτεινό βασίλειο, αλλά ούτε κι Εγώ θέλω, άλλωστε ούτε και μπορώ να σας αφανίσω αφού έχετε βγει μέσα από τον ίδιο Μου τον Εαυτό. Άρα θα πρέπει η μεταμόρφωση της φύσης σας να επιτευχθεί με κάποιο άλλο τρόπο. Εάν λοιπόν σας αφαιρεθεί και η δυνατότητα να πετύχετε την ωρίμανση στον άλλο κόσμο, αυτό μπορεί να σημαίνει μια πολύ βαθειά πτώση και μετά μια πολύ αργή εξέλιξη προς τα πάνω, μέσα από τα διάφορα στάδια της ύλης, σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Μου, μέχρι να ξαναγίνετε άνθρωποι.

Κάποτε όμως όταν βρίσκεστε στο στάδιο του ανθρώπου πρέπει να πετύχετε τελικά αυτή τη μεταμόρφωση της φύσης σας, από αυτή δε την υποχρέωση δεν μπορεί να σας απαλλάξει ούτε και αυτή η αγάπη Μου. Αλλά για να φτάσει ένα ον να γίνει τελικά άνθρωπος, πρέπει να περάσει πρώτα από μια ασύλληπτα μακριά πορεία εξέλιξης μέσα από όλα τα δημιουργήματα της Γης.

Για να τερματισθεί με επιτυχία αυτή η εξελικτική πορεία μετά το θάνατο του γήινου σώματος, οφείλετε να επιδιώξετε συνειδητά τη μεταμόρφωση της βούλησης και της φύσης σας όσο είσαστε άνθρωποι στη Γη. Γιατί με το σωματικό θάνατο τελειώνουν οριστικά και οι δυνατότητες τελειοποίησης που προσφέρονται αποκλειστικά για τη διάρκεια μιας γήινης διαδρομής.

Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να συνεχισθεί η εξέλιξη στο πνευματικό βασίλειο. Μπορεί κι εκεί η ψυχή να συνειδητοποιήσει την άθλια κατάστασή της και να επιδιώξει να μεταμορφωθεί. Γι’ αυτό όμως χρειάζεται πολλή βοήθεια από τις φωτεινές οντότητες ή να προσευχηθούν γι’ αυτήν με πολύ αγάπη άνθρωποι από τη Γη.

Αλλά, όπως αναφέρθηκε ήδη, υπάρχει επίσης η δυνατότητα η ψυχή να βυθισθεί πάλι σε απύθμενα βάθη, εάν δεν γνώρισε τον εαυτό της και τον προορισμό της και δεν προσπάθησε να μεταμορφωθεί. Μπορεί να πρέπει να υποστεί εκ νέου την αποτρόπαιη μοίρα του εγκλεισμού μέσα στην ύλη, ώσπου να της ξαναδοθεί και πάλι η δυνατότητα μετά από ένα ατέλειωτα μακρύ διάστημα να μεταμορφώσει εθελοντικά τη φύση της.

Αμήν

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ

Εκδ. Πύρινος Κόσμος

2017-06-10T13:04:43+00:00