Loading...

Το μικρό δωματιάκι της ζωής μέσα στην καρδιά σύμ­φωνα με το νόημα των αντιστοιχιών

2

Gr. Εν. Joh. VIII/57 (10-14) (Ο Κύριος):

Ο «θετικός» μικρός χώρος ζωής μέσα στην καρδιά -όσον αφορά το σωματικό της μέρος- είναι σίγουρα το πιο ασήμα­ντο κομματάκι του όλου σώματος, είναι σκοτεινό και ποτέ δεν το φωτίζουν οι ακτίνες του ήλιου. Ούτε και ο ίδιος ο άνθρωπος, στον οποίο το σημείο αυτό προσφέρει και δημιουρ­γεί μέσα του τη ζωή, δεν το λαμβάνει υπόψη και το περιφρονεί. Κι αν κάποιος μιλούσε γι’ αυτό στους σοφούς του κό­σμου, θα του έλεγαν: «Πώς είναι δυνατόν ολόκληρη η τόσο δυνατή ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από ένα σχεδόν αόρατο μικρό στίγμα;» Από αυτό όμως γίνεται φανερό πως οι μεγά­λοι σοφοί του κόσμου δεν ξέρουν καθόλου την ίδια τη βάση της ζωής τους. Φαντασθείτε ακόμα, σε τι άγνοια βρίσκεται ο «καθημερινός» άνθρωπος.

Κι όμως! Όποιος θέλει πραγματικά να γνωρίσει τον εαυτό του και το Θεό, πρέπει να εισέλθει με το δρόμο της ύψιστης Ταπείνωσης μέσα σ’ αυτό τον πιο ασήμαντο και μικρό χώρο ζωής της καρδιάς του και εκεί να επιστρέφει πνευματικά όλη τη ζωή που έχει πάρει από αυτόν! Με τον τρόπο αυτό θα διευ­ρύνει το μικρό χώρο ζωής της καρδιάς του και θα τον φωτίσει πέρα για πέρα. Τότε, ολόκληρη η καρδιά και απ’ αυτήν ολό­κληρος ο άνθρωπος φωτίζεται και αναγνωρίζει τον εαυτό του και το Θεό. Γιατί μόνο τότε μπορεί να αντιληφθεί και να δει τον τρόπο με τον οποίο ρέει η Ζωή από το Θεό μέσα στο μικρό αυτό χώρο της καρδιάς του, τον τρόπο που συγκεντρώνεται εκεί και διαμορφώνεται σε μια ελεύθερη, αυτεξούσια ζωή.

Μέσα σ’ αυτό το μικρό χώρο ζωής κατοικεί το ίδιο το Πνεύ­μα του Θεού. Και όταν η Ψυχή του ανθρώπου εισέλθει εκεί με τη σωστή Ταπείνωση και Υπακοή, όπως εισέρχεται η αγάπη του δίκαιου ανθρώπου μέσα στην αιώνια και άκτιστη Αγάπη του Θεού, τότε ενώνεται με το αιώνιο Πνεύμα του Θεού κι αυτό με τη σειρά του ενώνεται μαζί της. Αυτή είναι η Αναγέν­νηση της Ψυχής μέσα στο Πνεύμα από το Θεό.

Όπως όμως ο κάθε δίκαιος άνθρωπος πρέπει να τα πραγ­ματοποιήσει όλα αυτά για να μπορέσει να εισέλθει στην πλή­ρη Δόξα της Ζωής, με τον ίδιο τρόπο το έχω κάνει κι Εγώ ο ίδιος, για να Είμαι για σας ένα αληθινό υπόδειγμα και ένας πραγματικός οδοδείκτης μέσα στον «Μεγάλο Άνθρωπο της Πλάσης». Γι’ αυτό έχω έρθει σ’ αυτή τη γη. Γιατί η γη αυ­τή, σύμφωνα με τη Θεία Τάξη Μου, αντιστοιχεί ακριβώς στο «θετικό» μικρό χώρο ζωής του «Μεγάλου Ανθρώπου της Πλάσης». Έτσι θα μπορέσω να εισέλθω στη δική Μου και ε­πομένως και στη δική σας Δόξα με κάθε Εξουσία στον Ουρα­νό και στη γη.

Πριν ακόμα από κάθε αιωνιότητα, βρισκόμουν ήδη με κάθε Δύναμη και Δόξα μέσα στον εαυτό Μου. Δεν ήμουν όμως ορατός και χειροπιαστός Θεός για κανένα από τα δημιουργήματά Μου, ούτε ακόμα και για τον πιο τέλειο άγγελο. Όταν ήθελα να φανερώσω τον εαυτό Μου σε κάποιον όπως τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ, αυτό γινόταν μέσω κάποιου αγγέλου τον οποίο γέμιζα με το Πνεύμα της Θείας Μου Θέ­λησης, για να μπορέσει να παραστήσει για μερικές στιγμές τη δική Μου προσωπικότητα.

Από τώρα όμως, Είμαι ένας ορατός Θεός για τον κάθε άν­θρωπο και άγγελο και έχω θεμελιώσει για όλους μια τέλεια, αιώνια, αυτεξούσια, ελεύθερη και αληθινή ζωή. Ακριβώς σ’ αυτό βρίσκεται η δική Μου και επομένως και η δική σας Δόξα.

2017-11-19T13:51:41+00:00