Loading...

Η Αναγέννηση του Πνεύματος

9

Ο Γιάκομπ Λόρμπερ, που έγραψε το έργο αυτό, αναζήτησε με κάθε ειλικρίνεια γι’ αυτό και βρήκε αυτό που ζητούσε. Και επειδή κτύπησε στη σωστή πόρτα, η πόρτα άνοιξε γιαυτόν και μέσω αυτού, για οποιονδήποτε έχει μια καλή καρδιά και θέληση. Σ’ αυτούς όμως που δεν ζητούν με την καρδιά αλλά με την καθαρά εγκόσμια νόηση, που εξετάζουν και κρίνουν, που αντί να ζητούν το Όνομα του Αιώνιου Δότη κάθε καλής δωρεάς κτυπούν την πόρτα του σκληρού και νεκρού περι­βλήματος της ύλης, δεν θα δοθεί τίποτα και καμιά πόρτα δεν θα ανοιχθεί. Γιατί το Πνεύμα του Κυρίου ποτέ δεν φα­νερώνει τον Εαυτό Του στη νόηση των σοφών του κόσμου τούτου, αλλά με πολλή απλότητα στην αγνή καρδιά εκείνων που οι σοφοί του κόσμου θεωρούν και ονομάζουν ανόητους. Αλλά σύντομα, η νόηση των σοφών του κόσμου θα τσακιστεί μπροστά στην απλότητα των ανοήτων.

ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πρόλογος του Κυρίου – σελ. 8 (1)

Gr. Εν. Joh. Ι/2 (14-16)

Το Βάπτισμα εξ Ουρανού είναι η πλήρης μετάβαση του Πνεύματος και της Ψυχής, με όλες τις επιθυμίες της, μέσα στο ζωντανό Πνεύμα της Αγάπης, μέσα στον ίδιο το Θεό. Όταν αυτό γίνει με την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, τό­τε ολόκληρος ο άνθρωπος μέσα σε μια τέτοια άγια Αγάπη, βρίσκεται μέσα στο Θεό και συνεχώς θα ωριμάζει και θα δυ­ναμώνει. Κι όταν ωριμάσει εντελώς, θα αναγεννηθεί από το Θεό. Μόνο μετά από αυτή τη δεύτερη γέννηση, που δεν θα είναι αποτέλεσμα ούτε σαρκικής επιθυμίας αλλά ούτε και της ανδρικής θέλησης για αναπαραγωγή, θα είναι αληθινό Παιδί του Θεού. Ένα Παιδί που γεννήθηκε από το Έλεος, δηλαδή την ελεύθερη Δύναμη της Θείας Αγάπης στην ανθρώπινη καρδιά.

Αυτό ακριβώς το Έλεος είναι η δυνατή Θεία Ώθηση μέσα στο ανθρώπινο Πνεύμα, με την οποία ο άνθρωπος έλκεται προς τον Πατέρα από τον Υιό, δηλαδή στο Αρχέγονο Θείο Φως, ή -κάτι που είναι το ίδιο- φθάνει στη ζωντανή και αληθινή Σοφία του Θεού.

«…οι οποίοι γεννήθηκαν από το Θεό κι όχι εξ αιμάτων ή από θέλημα σαρκός, ούτε από θέλημα ανδρός» (Ιωάννης 1,13)

2017-11-19T13:50:46+00:00