Loading...

Ασκώντας «βία» στη Βασιλεία των Ουρανών

Gr. Εν. Joh. VII/127 (3-7, 9) (Ο Κύριος):

Το πραγματικό Βασίλειο του Θεού μέσα σας είναι η πλήρης εφαρμογή της Θείας Θέλησης την οποία αναγνωρίζετε! Αυτή όμως η εφαρμογή δεν είναι και τόσο εύκολη, γιατί οι άνθρω­ποι του κόσμου της εναντιώνονται και καταδιώκουν όσους πραγματικά διεκδικούν το Βασίλειο του Θεού. Εκείνος λοι­πόν που θέλει να κερδίσει πλήρως τη Βασιλεία των Ουρα­νών, δεν πρέπει να φοβάται όλους εκείνους που μπορούν μόνο να σκοτώσουν το ανθρώπινο σώμα του χωρίς ποτέ να μπορούν να βλάψουν την Ψυχή του. Ας φοβάται ο άνθρω­πος περισσότερο το Θεό που μπορεί -αν αυτό εξυπακούεται από την αμετάκλητη Θεία Τάξη Του- να ρίξει και την Ψυχή του στην Κόλαση! Αυτός που φοβάται το Θεό περισσότερο από τους ανθρώπους και παρ’ όλους τους διωγμούς που του κάνουν εξακολουθεί να εφαρμόζει τη Θεία Θέληση, εί­ναι εκείνος που «αρπάζει με βία τη Βασιλεία των Ουρανών». Και όποιος ασκεί μια τέτοια «βία», σίγουρα θα πετύχει.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που κάνει ο άνθρωπος για να ασκεί μια τέτοια «βία» και να δυναμώνει την έλξη του προς τη Βασιλεία του Θεού. Κι αυτό είναι η αυταπάρνηση, η άρνη­ση προς όλα τα εγκόσμια πράγματα όσο το δυνατό βαθύτερα, η από καρδιάς συγχώρεση όλων όσων τον προσβάλλουν, να μην έχει θυμό και αγανάκτηση για κανένα, να προσεύχεται γι’ αυτούς που τον καταριούνται, να κάνει καλό σε όσους του κάνουν κακό, να μην εξυψώνει τον εαυτό του πάνω από κα­νένα, να αντέχει με υπομονή όλους τους πειρασμούς που έρχονται κατά διαστήματα σ’ αυτόν, να απέχει από τη λαιμαρ­γία, την πορνεία και τη μοιχεία. Όποιος ασκεί αυτές τις εξωτερικές αυταπαρνήσεις για τον εαυτό του, ασκεί «βία» στο Βασίλειο του Θεού και το ελκύει με «βία» κοντά του.

Μπορεί όμως κάποιος να αναγνωρίζει τον Θεό, να Τον σέ­βεται πάνω απ’ όλα, να Τον αγαπά και να αγαπά τον πλησίον του όπως τον εαυτό του, αλλά παρ’ όλα αυτά να εξακολουθεί να φοβάται τον κόσμο χωρίς να έχει το κουράγιο να ομολογήσει φανερά το Όνομά Μου, γιατί θα του δημιουργήσει ο­ποιαδήποτε εγκόσμια μειονεκτήματα. Αυτός δεν ασκεί «βία» στο Βασίλειο του Θεού και ποτέ σ’ αυτή τη ζωή δεν θα το αποκτήσει εντελώς. Αλλά ακόμα και στη μετά θάνατο ζωή, θα πρέπει να νικήσει σε καθορισμένους αγώνες για να μπορέσει να τελειοποιηθεί.

Όποιος γνωρίζει και πιστεύει πως Εγώ Είμαι ο Μεσαίας που περιμένετε, πρέπει να κάνει όλα όσα έχω διδάξει και θα δι­δάξω ακόμα. Αλλιώς, δεν είναι άξιος για Μένα και δεν θα τον βοηθήσω ιδιαίτερα στην εκπαίδευση της εσωτερικής του ζω­ής. Εγώ όμως Είμαι η ίδια η Ζωή της Ψυχής από το Πνεύμα που κατοικεί μέσα της και το Πνεύμα αυτό ονομάζεται Αγάπη προς το Θεό. Όποιος λοιπόν αγαπά το Θεό πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό εφαρμόζει πιστά το Θέλημά Του, έχει γεμίσει την Ψυχή του με το Πνεύμα Μου. Αυτή είναι η Τελειότητα και η Αιώνια Ζωή της Ψυχής!

Αυτόν που Με μαρτυρεί μπροστά στον κόσμο όταν είναι ανάγκη, θα τον μαρτυρήσω και Εγώ μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα. Αυτόν όμως που δεν Με μαρτυρεί στον κόσμο όταν χρειάζεται, ούτε και Εγώ θα τον μαρτυρήσω στον Πατέρα στους Ουρανούς.

2017-11-04T21:58:42+00:00