Loading...

Παράδειγμα ένωσης ζωικών ψυχών για τη δημιουρ­γία μιας ανθρώπινης Ψυχής

7

Gr. Εν. Joh. Χ/185 (4-7)(0 Κύριος και πάλι στον Τίτο):

Και τώρα θα ήθελα να σου δείξω τι έχει συμβεί στο κυνήγι που παρακολούθησες σήμερα, στο ψυχικό επίπεδο. (Στο κυ­νήγι αυτό βρίσκονταν νεκρά στο χώμα ένα ζαρκάδι, ένα τσα­κάλι και ένας τεράστιος αετός). Κοίταξε τώρα εδώ! Εκεί μπροστά στην πόρτα στέκεται ήδη μια ανθρώπινη μορφή, σαν τη μορφή ενός μικρού παιδιού, και περιμένει να το δε­χτεί μέσα στο σώμα της κάποια μητέρα σε κάποια επόμενη γονιμοποίηση. Και πίσω απ’ αυτή την ψυχική εμφάνιση βλέ­πεις μια Φωτεινή μορφή.

Αυτή η μορφή είναι το αθάνατο Πνεύμα της που μεριμνά ώστε η -προς το παρόν ακόμα- «φυσική» αυτή Ψυχή (Ψυ­χή που προέρχεται από την εξέλιξη μέσω των όντων της φύ­σης) να μπορέσει με την επόμενη ευκαιρία να συντηρηθεί από το σώμα μιας μητέρας. Έτσι μπορείς τώρα να δεις, πώς εμφανίζεται σε ύπαρξη μια ψυχή σε ανθρώπινη μορφή από τα τρία τελευταία τελειοποιημένα επίπεδα ζώων που α­ναφέραμε, στα οποία φυσικά έφθασε έπειτα από χιλιάδες άλλες προϋπάρξεις.

Από τη διαδικασία αυτή θα γεννηθεί στον κόσμο ένα παιδί αρσενικό, το οποίο θα μπορέσει να γίνει ένας μεγάλος άνδρας -αν ανατραφεί καλά. Η άνεση του ζαρκαδιού θα διοι­κεί την καρδιά του, η εξυπνάδα του τσακαλιού τη νοημοσύνη του και η δύναμη του τεράστιου αετού την αντίληψη, την τόλ­μη και τη θέλησή του. Θα έχει ένα χαρακτήρα βασικά πολε­μικό, τον οποίο θα μπορέσει να μετριάσει με τα αισθήματα και την εξυπνάδα του, για να μπορέσει να γίνει ένας πολύ χρή­σιμος άνδρας σε οποιαδήποτε κατάσταση βρεθεί. Αν όμως γίνει πολεμιστής, θα έχει και πάλι με το θάρρος του επιτυ­χία, θα καταλήξει όμως, παρ’ όλα αυτά, παρανάλωμα άλλων πολεμικών όπλων. Για να μπορείς όμως να παρακολουθή­σεις τη ζωή του παιδιού αυτού από κοντά, αμέσως μετά τη γέννησή του, θα το φέρει στον κόσμο σαν πατέρας του τον ερχόμενο χρόνο ο κάτοικος του διπλανού σου σπιτιού!

2017-11-19T13:49:44+00:00