Loading...

Η Αγάπη προς τον Πλησίον

Η πραγματική Αγάπη προς τον πλησίον είναι το να κάνει κάποιος στους συνανθρώπους του όλα όσα θα ήθελε να του κάνουν εκείνοι στα πλαίσια της σωστής λογικής.

[Gr. Εν. Joh. VII/94 (17)]



Η συνέχεια στο βιβλίο….



Gr. Εν. Joh. IV/79 (5-9) (Ο Κύριος στον Ζορέλ και σε άλ­λους):

Σε εκείνον από σας που θα είναι με εντελώς ελεύθερη θέ­ληση ένας φίλος των φτωχών από τα βάθη της καρδιάς του, θα Είμαι και Εγώ ένας Φίλος και πραγματικός αδελφός τόσο χρονικά, όσο και αιώνια. Αυτός δεν θα έχει καμιά ανάγκη να διδαχθεί από κάποιο σοφό την εσωτερική Σοφία, γιατί θα του τη δίνω Εγώ ο ίδιος ολοκληρωμένη μέσα στην καρδιά του. Σε όποιον θα αγαπά το φτωχό αδελφό και συνάνθρωπό του ό­πως αγαπά τον εαυτό του και δεν αποφεύγει τη φτωχή αδελ­φή του ανεξάρτητα από τη Φυλή στην οποία ανήκει ή την η­λικία της, σ’ αυτόν θα έρχομαι παντοτινά και θα του φανερώ­νω με εμπιστοσύνη τον Εαυτό Μου. Θα μιλώ στο Πνεύμα του, που είναι η αγάπη του, και εκείνο θα γεμίζει ολόκληρη την Ψυχή και το στόμα του. Και οτιδήποτε λέει ή γράφει ο άνθρω­πος αυτός, αυτό θα έχει λεχθεί και γραφτεί από Μένα στους αιώνες.

Οι σκληρόκαρδες ψυχές όμως θα καταληφθούν από κακά πνεύματα που θα τις καταστρέψουν και θα τις κάνουν να μοιάζουν με ζωώδεις ψυχές. Και με το ίδιο σχήμα ζώου θα εμφανίζονται στη μετά θάνατο ζωή.

Nα δίδετε με χαρά και απλόχερα. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που δίδετε, με τον ίδιο τρόπο θα σας επιστραφεί! Ο σκληρόκαρδος δεν μπορεί να διαπεραστεί από το Φως του Ελέους Μου και έτσι μέσα του θα κατοικεί το σκοτάδι κι ο θάνατος με όλους τους φόβους του. Αλλά μια απαλή και μαλακή καρδιά θα διαπεραστεί γρήγορα και εύκολα από το Φως του Ελέους Μου, που είναι κι αυτό απαλής φύσης στο μέγιστο βαθμό, και τότε θα εγκατασταθώ στην καρδιά αυτή Εγώ ο Ίδιος με όλη την πληρότητα της Αγάπης και της Σοφίας Μου. Πιστέψτε όλο αυτά που σας λέω! Γιατί τα λόγια αυτά είναι Ζωή, Φως, Αλήθεια και εκπληρωμένη πράξη. Ο καθένας που θα θελήσει ο προσαρμόσει τη ζωή του σύμφωνα με τα λόγια Μου, θα δει αναπόφευκτα και την πραγματοποίησή τους.



Η συνέχεια στο βιβλίο….



Gr. Εν. Joh. ΧΙ/75 (σελ. 213):

Η αγάπη προς τον πλησίον είναι ο δρόμος για την αγάπη προς τον Θεό. Επειδή λοιπόν ο άνθρωπος Ιησούς εκπλήρω­σε το Νόμο αυτό με κάθε λεπτομέρεια, αναπτύχθηκε μέσα του και η αγάπη προς τον Θεό και τελικά μπόρεσε να αναστη­θεί μέσα στην Αγάπη αυτή. Η αμαρτία δεν είχε πια καμιά ε­ξουσία πάνω του. Γιατί προσπαθούσε συνεχώς με βάση την αγάπη προς τον πλησίον, που είναι ορατή σε πράξεις και εκδηλώνεται με εξωτερικά έργα, να κινείται στους αόρα­τους δρόμους της Αγάπης προς τον Θεό.

2017-11-04T20:54:56+00:00