Loading...

Πρόλογος

ΓΙΑΚΟΜΠ ΛΟΡΜΠΕΡ

Ο τόμος αυτός παρουσιάζεται στη θέση του προηγούμενου ομώνυμου τόμου που έχει ήδη εξαντληθεί. Περιέχει μια πιο διευρυμένη και συνάμα πιο συγκεντρωμένη επιλογή από τα συγγράμματα του Γιάκομπ Λόρμπερ (Jakob Lorber), στο συ­γκεκριμένο θέμα της Πνευματικής Αναγέννησης.

Για τη Διδασκαλία της Πνευματικής Αναγέννησης, δημο­σίευσε ένα μικρό τόμο για πρώτη φορά -ενώ ακόμα ζούσε ο Jakob Lorber (1800-1864)- ο πρώτος εκδότης των έργων του, Johannes Busch το 1856 στη Dresden.

Δεν πρέπει να συγχέει κανείς την Πνευματική Αναγέννηση με τη μετενσάρκωση, για την οποία αναφέρεται στο Μεγάλο Ευαγγέλιο του Ιωάννη Gr. Εν. Joh. (Μ.Ε.Ι) VI/61 (3-4): «Η μακρινή Ανατολή πιστεύει μέχρι σήμερα ακόμα στην περιπλάνηση των Ψυχών. Αλλά η αρχική τους Πίστη έχει μολυνθεί, γιατί θεώρησαν πως η ανθρώπινη Ψυχή μπορεί να επιστρέφει σε ζωική σάρκα. Αλλά ούτε και η πιο ανώριμη ανθρώπινη Ψυχή δεν μπορεί ποτέ να οπισθοδρομήσει τόσο.»

Η Πνευματική Αναγέννηση ασχολείται περισσότερο με την τελειοποίηση του ανθρώπου, με το βασικό δηλαδή και ύψιστο στόχο κάθε πνευματικής προσπάθειας, της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό αναφέρεται στην ολότητα των παρόντων συγγραμμάτων του Lorber και ακόμα σε εκατοντάδες άλλα σημεία της άμεσης διδασκαλίας, όπως θα ε­πεξηγηθεί με όλο και περισσότερες νέες απόψεις.

12

Ας γίνει λοιπόν η έκδοση αυτή, ένα είδος καθοδηγητή προς την Πνευματική Αναγέννηση. Για το σκοπό αυτό θα βοηθή­σουν, η ταξινόμηση του πολύπλοκου υλικού σε συνολικές υποδιαιρέσεις, αρχίζοντας από την τόσο συνηθισμένη και βαθιά ριζωμένη υλική σκέψη (συμβολίζεται με το Νικόδημο), η βοήθεια της «Σχολής της Ζωής» του Κυρίου και πολλές άλλες πάντοτε εξαιρετικές κατευθυντήριες γραμμές, δο­σμένες πάντα από τον Κύριο με σκοπό να μας οδηγήσουν προς το κέντρο του είναι μας, δηλαδή: από το σκοτάδι της επίγειας ζωής μας, προς το λαμπρό Φως του Ελέους της Σο­φίας που πηγάζει από την Αγάπη του Θεού στις καρδιές μας.

Ο Κύριος δεν μας αφήνει καμιά αμφιβολία για το ότι ακόμα και ο συντομότερος δρόμος προς την Πνευματική Αναγέννη­ση μπορεί να είναι -ανάλογα με τις περιστάσεις- πολύ μα­κρύς και κοπιαστικός, χωρίς ποτέ να παύει να είναι και ο μόνος κα­λός, που μπορεί να επιλέξει ο άνθρωπος.

Ας είναι λοιπόν ο τόμος αυτός με θέμα την Πνευματική Α­ναγέννηση από το Θεό, ένας πιστός συνταξιδιώτης στο δρό­μο για το Βασίλειο του Φωτός!

2018-06-08T18:14:15+00:00