Loading...

5. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

«Τον καιρό εκείνο θα εγερθεί ο αρχάγγελος Μιχαήλ που προστατεύει το λαό σου και θα έρθει μια τέτοια περίοδος θλίψης, η οποία ουδέποτε έγινε αφότου υπάρχουν άνθρωποι αλλά τον καιρό εκείνο θα σωθεί ο λαός σου, κάθε άνθρωπος που θα βρεθεί γραμμένος στο βιβλίο».

Δανιήλ 12,1

Ήδη ο προφήτης Μαλαχίας της Π. Διαθήκης (κεφ. 3) προήγγει­λε ότι ο προφήτης Ηλίας θα δράσει και πάλι ως «πρόδρομος του Κυ­ρίου» πριν τη δευτέρα παρουσία. Πρόκειται για την ίδια πνευματική οντότητα η οποία σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού (Ματθ. 11, 9-14) έδρασε σαν Ιωάννης Βαπτιστής προαναγγέλοντας την επί γης γέν­νησή του. Εκτός από τον Ηλία όμως, θα εμφανισθεί και ο προφήτης Ενώχ για να αντιπαρατεθεί στον αντίχριστο όπως προφητεύεται και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη κεφ. 11, 1-4. Αυτή την επιστροφή του Ηλία και του Ενώχ την έχουν προφητέψει και άλλοι μύστες, όπως η Χίντεγκαρντ του Μπίνγκεν, ο Γιάκομπ Λόρμπερ, ο Γιοχάνες Βίντμαν. Στο «Μεγάλο Ευαγγέλιο του Ιωάννη» του Λόρμπερ ο Ιησούς απο­καλύπτει ότι ο Ηλίας είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, ενώ στον Ενώχ κα­τοικούσε το πνεύμα του αρχάγγελου Ραφαήλ:… «Εσύ Μιχαήλ-Ηλία- Ιωάννη, ήσουν ο πρόδρομός μου στον τωρινό μου ερχομό. Θα είσαι πάλι ο πρόδρομός μου όταν θα ανατείλει εκείνη η μεγάλη εποχή για την οποία έχω μιλήσει. Ωστόσο οι άνθρωποι τότε δεν θα σε αναγνωρίσουν, παρ’ όλο που εσύ θα ξέρεις ποιος είσαι πραγματικά. Αυτή η τελευταία δοκιμασία ενσάρκωσης που σε περιμένει θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το οικοδόμημα της επερχόμενης βασιλείας της ειρήνης. Στην επόμενη ζωή σου οι άνθρωποι δεν πρόκειται ασφαλώς να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στα λόγια σου. Αλλά θα γραφτούν με πύρινα γράμματα μέσα στην ψυχή τους, ώστε να τα νιώσουν, όταν θα είναι ελεύθεροι από το σώμα τους. Τα λόγια σου θα είναι τα δικά μου λόγια και θα μου δώσει λόγο όποιος τα άκουσε αλλά τα περιφρόνησε!»

Επίσης, η Μπέρτα Ντούντε προαγγέλει αυτόν τον πρόδρομο: «Οι δικοί Μου θα τον αναγνωρίσουν, σαν το βοώντα στην έρημο, ο οποίος θα αναγγείλει την εμφάνισή Μου, όπως το έχω ήδη προσημάνει. Γιατί το φως του θα φέγγει αστραφτερό και τα λόγια του θα είναι γεμάτα δύναμη. Και δεν θα φοβάται να επιτεθεί με τα λεγόμενό του στους ισχυρούς, διότι έχει σταλεί από Μένα στη γη για να εκπληρώ­σει την τελευταία του αποστολή, που είναι να κηρύξει το τέλος αυτής της γης και να αναγγείλει τον ερχομό Μου, την Ημέρα της Κρίσης.

Εκείνους που ανήκουν σ’ Εμένα, θα τους αγγίξει βαθιά η δύνα­μη των λόγων του και θ’ αναγνωρίσουν ότι δεν αργώ πια να έρθω κι Εγώ ο Ίδιος για να τους σώσω από τα βάσανά τους. Προηγούμενα όμως θα περιπλακείτε επανειλημμένα κάνοντας λάθος υποθέσεις, γιατί θα πιστέψετε ότι τον αναγνωρίζετε σε πολλούς άλλους ανθρώ­πους. Εγώ όμως σας λέω, ότι δεν θα χρειασθεί να αναρωτηθείτε, παρά να ξέρετε ότι αυτός είναι εκείνος που έστειλα πριν από Μένα τον Ίδιο. Γιατί όταν θα κάνει την εμφάνισή του, ο αντίμαχός Μου θα βρίσκεται ήδη εν δράσει θα έχει ενσαρκωθεί μέσα σε έναν ηγέτη, ο οποίος επιτίθεται ενάντια σε κάθε πνευματική επιδίωξη, κυρίως ενά­ντια στην πίστη. Και τώρα χρησιμοποιεί τους υποτελείς του για να κα­ταπιέσει τους δικούς Μου, ώστε να Με εγκαταλείψουν και να ομολο­γήσουν πίστη σ’ αυτόν.

Τότε πλέον θα βεβαιωθείτε ότι αρχίζει ο διωγμός των πιστών.

Γι’ αυτό ο πρόδρομός Μου θα είναι μεγάλη παρηγοριά για σας, αφού θα ξέρετε ότι το τέλος δεν είναι πια μακριά. Γιατί η αποστολή του στη γη δεν είναι μεγάλης διάρκειας. Έτσι και τον αντίχριστο, ο ο­ποίος επίσης δεν πρόκειται να ζήσει πολύ, θα μπορείτε εύκολα να τον αναγνωρίσετε. Ο πρόδρομος θα έρθει για να ενδυναμώσει την πίστη σας, θα δώσει μαρτυρία για Μένα και θα αναγγείλει τον ερχομό Μου με τόσο δυνατά λόγια, που οι δικοί Μου θα αντλήσουν δύναμη από τα λεγόμενά του και θα βαστάξουν ως το τέλος, διότι Εγώ ο ίδιος θα τους συμπαραστέκομαι στις δοκιμασίες που θα τους επιβάλει αυτός ο τελευταίος διωγμός της πίστης.

Το βοώντα εν τη ερήμω δεν θα τον κάνει τίποτα να σιγήσει και θα καταγγείλει ανοικτά εκείνους τους ανθρώπους που θα είναι εχθρικοί απέναντι στους δικούς Μου. Θα στιγματίσει τις πράξεις τους σαν βδελυρές και Θα έχει πάντα την προστασία Μου απέναντι στις επιθέσεις τους έως ότου έρθει και η δική του ώρα. Γιατί θα πληρώσει πάλι με το θάνατο την αποστολή του, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομά­ζει εσάς που είσαστε δικοί Μου, παρά αντίθετα να σας ενθαρρύνει, ότι βρίσκεσθε με την πλευρά της Αλήθειας και ότι μπορείτε να περι­μένετε να έρθουν όλα όπως σας τα έχει αποκαλύψει το Πνεύμα Μου.

Με αυτά τα γεγονότα ολοκληρώνεται μια χρονική περίοδος, η οποία έχει παραχωρηθεί σε σας τους ανθρώπους για να λυτρωθείτε από τον περιορισμό μέσα στη σάρκα. Αλλά μέχρι την τελευταία ημέ­ρα ακόμη θα σας βοηθάω να βρείτε την αληθινή πίστη σ’ Εμένα, ό­πως επίσης και ο “Πρόδρομος” σας έχει σταλεί για να δυναμώσει την πίστη σας. Όποιος θέλει να τον αναγνωρίσει, θα τον αναγνωρίσει. Όποιος όμως απορρίπτει τα λόγια του, είναι φανερά οπαδός του α­ντιπάλου Μου, ώστε απορρίπτει επίσης κι Εμένα τον ίδιο. Ωστόσο το Φως που έρχεται από τα ύψη, το οποίο θα φέγγει υπέρλαμπρο, δεν θα μπορεί να το παραβλέψει κανείς, τον δυνατό του λόγο δεν θα μπο­ρεί κανείς να τον παρακούσει.

Η πορεία του και η δράση του το τελευταίο διάστημα στη γη είναι τόσο φανερά θεόπνευστη, που ο καθένας μπορεί να τον αναγνωρί­σει χωρίς να χρειάζεται να αναρωτηθεί αν αυτός είναι ο αληθινός πρό­δρομος.

Τότε ο αντίμαχός Μου θα επιχειρήσει και πάλι να δράσει με τον ίδιο τρόπο, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση και παρασύροντας τους οπαδούς του να βλέπουν τον πρόδρομο πότε εδώ και πό­τε εκεί. ΓΥ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να έχει κανείς ένα στενό δε­σμό μαζί Μου, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει την αλήθεια και να σκέφτεται σωστά. ΓΥ αυτό το λόγο σας ενημερώνω συχνά για το γε­γονός ότι ο πρόδρομός Μου εμφανίζεται στο προσκήνιο όταν πια ο αντίπαλός Μου έχει ετοιμάσει ήδη την κατάλληλη εξωτερική μορφή μέσα από την οποία θα δράσει τρομοκρατώντας τους πιστούς. Διότι διαθέτει μεγάλη δύναμη, την οποία και χρησιμοποιεί για έναν ανηλεή διωγμό της πίστης. Και τότε κάνει την εμφάνισή του αυτός που έχω στείλει Εγώ για να τον πολεμήσει ανοικτά, χωρίς να τον φοβάται. Από αυτό δε θα τον αναγνωρίσετε, διότι αυτός διαθέτει επίσης μεγάλη δύναμη, την οποία όμως χρησιμοποιεί στον Όνομά Μου θεραπεύοντας επίσης αρρώστους και κάνοντας θαύματα. Γι’ αυτό το λόγο θα τον κα­ταδιώκουν οι κρατούντες την εξουσία για να τον σκοτώσουν και τε­λικά θα το καταφέρουν να πεθάνει κι αυτός με έναν βίαιο θάνατο.

Όμως το φως που μεταδίδει στους δικούς Μου θα τους δώσει ε­ξαιρετική δύναμη, έτσι ώστε θα περιμένουν με εμπιστοσύνη τον ερ­χομό Μου και θα βαστάξουν ως το τέλος διότι γνωρίζουν ότι ο Λόγος θα εκπληρωθεί και όλα θα έρθουν όπως τα έχω προαγγείλει με το λόγο και τη γραφή».

Το όραμα της αγίας Χίλντεγκαρντ αναφορικά

με τον αντίχριστο

Η προφήτισσα Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν γεννήθηκε το 1098 και από οκτώ ετών έγινε δεκτή σε μία μονή βενεδικτινών μοναχών. Από παιδί είχε διάφορα οράματα, αλλά αργότερα βρισκόταν μόνιμα σε κατάσταση οραματισμών που αφορούσαν την εποχή του τέλους. Στα έργα της συνόψισε κυρίως τις φυσιοδιφικές γνώσεις της εποχής της και αλληλογραφούσε με διάφορους σύγχρονούς της ποντίφηκες και ηγεμόνες. Πέθανε το 1179.

«Αυτός ο καταχθόνιος άνθρωπος θα προετοιμασθεί κρυφά καλ­λιεργώντας κάθε αμαρτία και κακία ως τον ανώτατο βαθμό και τότε πια θα εμφανισθεί δημοσίως. Χάρις στα χαρίσματά του και επίσης στη βοήθεια και στην επενέργεια του κακού πνεύματος, θα πλανέψει όλο τον κόσμο ώστε θα αποκτήσει απίστευτη δύναμη και εξουσία. Θα μαυλίσει μάλιστα τους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό, που θα ονομασθούν όλοι από αυτόν, όπως οι χριστιανοί από τον Χριστό. Θα στηρί­ζεται σε διάφορα φαινομενικά θαύματα τα οποία θα προκαλούν το θαυμασμό του κόσμου.

Με το πρόσχημα της λύτρωσης της ανθρωπότητας από το θά­νατο θα προσποιηθεί ότι θα πεθάνει και ότι θα αναστηθεί. Όμως ο Θεός δεν θα επιτρέψει για πολύ καιρό να εξαπατώνται οι θνητοί άνθρωποι. Θα στείλει τον Ενώχ και τον Ηλία για να κηρύξουν την αλήθεια Αυτοί οι δυο θα εκτελέσουν με ζήλο την αποστολή τους μέχρι που θα πέσουν στα χέρια του αντίχριστου και θα τους σκοτώσει.

Στο τέλος ο ίδιος ο αντίχριστος θα δώσει τέλος στην τραγωδία- θα επιχειρήσει να αναληφθεί όπως ο Χριστός, αλλά ενώ θα βρίσκε­ται ήδη στον αέρα, με εντολή του Θεού θα απομακρυνθούν αυτοί που τον σηκώνουν ψηλά, από όπου θα γκρεμιστεί στη γη με το κεφάλι προς τα κάτω και θα παραδώσει το πνεύμα του. Όταν συντρίβει με αυτό τον τρόπο η πλάνη των ανθρώπων, τότε θα λάμψει πλέον με μεγαλύτερο φως η Αλήθεια».

«Από τα βάθη της γης θ’ ακουστεί

η απόκωφη φωνή ενός πνεύματος.

Ανθρώπινη φλόγα θα περνιέται

για τη φωνή του Θεού.

Θα πνίξει τη γη με το αίμα των ιερωμένων

και οι ιεροί ναοί θα καταστραφούν για τους άνομους».

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!»

Ο παράδεισος της Νέας Γης

«Δεν θα πρέπει να σας εκπλήξει το γεγονός ότι στην τελευταία εποχή αντίμαχός Μου μεταχειρίζεται κάθε μέσο προκειμένου να ενισχύσει την εξουσία του για να εμποδίσει τους οπαδούς του να ξεφύγουν από την επιρροή του και να στραφούν προς Εμένα. Γιατί είναι γραμμένο ότι θα κάνει και αυτός μεγάλα θαύματα και θα προσπαθή­σει να παραπλανήσει και τους δικούς Μου ακόμη ώστε να αποστρα­φούν από Μένα για να τους κερδίσει πάλι αυτός. Γι’ αυτό δεν θα δι­α τάσει να μεταμφιεσθεί σαν άγγελος του φωτός και να χρησιμοποιήσει επίσης λόγια από τη Γραφή.

Όποιος όμως αναζητάει την αλήθεια στα σοβαρά, δεν πρόκει­ται να εξαπατηθεί από αυτόν, ακόμη κι αν εμφανισθεί κάνοντας χρή­ση του Ονόματός Μου. Όταν όμως Θα πρέπει να Με αναγνωρίσει σαν Θεό στο πρόσωπο του Ιησού και να αναγνωρίσει το σωτήριο έργο Μου, θα το αποφύγει, αφήνοντας έτσι να πέσει το προσωπεί­ο του. Γιατί αυτό το έργο για τη σωτηρία των ανθρώπων δεν πρό­κειται να το αναγνωρίσει και μόνιμη επιδίωξή του θα είναι να απο­τρέψει τους ανθρώπους από την πίστη στο έργο για τη λύτρωσή τους. Η δύναμή του είναι μεγάλη προς το τέλος και θα την εκμεταλλευθεί πλήρως. Όπου επικρατεί πνευματικό σκοτάδι δεν πρόκειται να τον αναγνωρίσουν, όπου όμως ήδη το Φως Μου μπόρεσε να φωτίσει με τη λάμψη του, εκεί Θα καταλάβουν τι κρύβεται πίσω του. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε οι δικοί Μου δεν θα πρέπει να τον φοβού­νται, γιατί αυτοί διαβλέπουν τις σκοτεινές προθέσεις του και του φέρ­νουν αντίσταση.

Ο κάτω κόσμος έχει διώξει τους κατοίκους του και τους έχει στεί­λει στη γη, έτσι ώστε αυτοί οι δαίμονες θα ασκούν όλο και μεγαλύτε­ρη επιρροή πάνω στους ανθρώπους. Ωστόσο δεν μπορώ και δεν πρόκειται να προβάλω εμπόδια στον αντίμαχό Μου, γιατί αυτός είναι ο τελευταίος καιρός που έχει στη διάθεσή του. Κατόπιν θα είναι δέ­σμιος και πάλι για μεγάλο διάστημα, οπότε δεν θα έχει πια καμία ε­πιρροή πάνω στα πνευματικά στοιχεία τα οποία θα υπάρχουν πάλι στη γη, είτε δεσμευμένα είτε ελεύθερα, μέσα στα δημιουργήματα που θα αποτελούν τη νέα Γη ή μέσα στον άνθρωπο. Σαν συνέπεια θα εί­ναι μια περίοδος ειρήνης όπου όλες οι πνευματικές μονάδες θα εξε­λίσσονται ταχύτερα προς τα πάνω, διότι τα δεσμευμένα στοιχεία θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να υπηρετούν τη θεία Τάξη. Επίσης στην αρχή δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι να έχουν να αντιμετωπίσουν το αντίθεο πνεύμα, το οποίο είναι ελεύθερο να δρα για να μπορεί να δοκιμάζεται η Θέλησή τους. Διότι θα έχουν περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία της θέλησής τους στην παλαιά Γη, ώστε τώρα ανεβαίνουν συνεχώς όλο και πιο ψηλά. Και έτσι βρίσκονται διαρκώς σε επαφή μαζί Μου όπως και με τα φωτεινά πνεύματα, τα οποία μπορούν να παραμένουν κοντά στους ανθρώπους, διδάσκοντας και καθοδηγώντας τους.

Όμως γι’ αυτό το λόγο ακριβώς μαίνεται ο αντίθεος ακόμη πιο ασύστολα πριν από το τέλος, επειδή και του ίδιου το πνεύμα βρίσκεται στο σκοτάδι. Γι’ αυτό δεν ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τη δράση του, γιατί οι άνθρωποι που καταφέρνει να κερδίσει με το μέρος του, θα εγκλεισθούν εκ νέου μέσα στην ύλη, οπότε για ένα με­γάλο διάστημα πάλι δεν θα υπόκεινται στην εξουσία του. Ενώ οι υπό­λοιποι θα έχουν ήδη αποδείξει τη θέληση, την αγάπη τους σ’ Εμένα και τη δυνατή τους πίστη· //’ αυτό μπορώ τώρα να τους ανταμείψω με μια ζωή μέσα στον παράδεισο πάνω στη νέα Γη, όπου οφείλουν να γίνουν οι προπάτορες του νέου ανθρώπινου γένους και να ξανα­ζωντανέψουν αυτή τη γη.

Θα υπάρχουν εκεί πάλι κάθε είδους δημιουργήματα σε διαφορετικούς βαθμούς σκληρότητας, όπου η πιο σκληρή ύλη θα περιλαμβάνει εκείνα τα πνευματικά στοιχεία τα οποία ζούσαν στην παλαιά Γη ως άνθρωποι, οι οποίοι άνθρωποι όμως είχαν παραμελήσει εντελώς την πνευματική τους ανάπτυξη. Αυτές οι ψυχές δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα εξελιχθούν στο πνευματικό βασίλειο, γι’ αυτό το λόγο πρέπει αναγκαστικά να διανύσουν άλλη μια φορά όλα τα στάδια της Δημιουργίας.

Αρχίζει λοιπόν μια νέα περίοδος εξέλιξης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, όταν η ανθρώπινη ύβρις ξεπερνάει κάθε όριο και θέλει να προκαλέσει τη διάσπαση δυνάμεων.*

Αλλά για να κυριαρχήσει ο άνθρωπος πάνω σε τέτοιες δυνάμεις, απαιτείται ένας ανώτερος βαθμός ωριμότητας από εκείνον που διαθέτουν οι άνθρωποι της τωρινής περιόδου λύτρωσης, με αποτέλεσμα να μην παράγουν πια κανένα εποικοδομητικό πνευματικό έργο, παρά μόνο έργα καταστροφής».

Προφητεία της Μπέρτα Νίούνιι 27 Η 1962

Διευκρινήσεις σχετικά με τον ερχομό του Χριστού

«Θέλω να σας δώσω μια μεγάλη διαφώτιση για το πνεύμα σας, η οποία θα σας βοηθήσει στην τελείωση της ψυχής σας. Θα σας προ­σφέρω την πρόσβαση σε ένα πεδίο στο οποίο δεν θα μπορούσατε ποτέ να εισχωρήσετε χωρίς την επενέργεια του Πνεύματός Μου. Γιατί θα σας εισάγω σε έναν κόσμο, από τον οποίο μόνο ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη, δεδομένου ότι προϋποτίθεται μια ορισμένη γνώση κάποιων πραγμάτων τα οποία διαφορετικά οι άνθρωποι τα αγνοούν.

Σας έχω δώσει την υπόσχεση ότι θα επιστρέφω στη γη όταν έρ­θει η ημέρα του τέλους. Αλλά αυτή η υπόσχεση γέννησε μέσα σας τις πιο διαφορετικές αντιλήψεις χωρίς να βρείτε όμως την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην Αλήθεια. Γιατί ακριβώς αυτό το γεγονός της ε­πιστροφής Μου στη γη -όπως και η αρπαγή των δικών Μου- ερ­μηνεύεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους και τοποθετείται σε τό­σους διαφορετικούς χρόνους ώστε έχουν προκύψει πάρα πολλές λανθασμένες αντιλήψεις και τις οποίες θέλω εδώ να διορθώσω.

Η επιστροφή Μου στη γη δεν θα συμβεί σωματικά ώστε το “πό­δι Μου ν’ ακουμπήσει αυτή τη γη”, αλλά θα εμφανισθώ με το πνευ­ματικό Μου σώμα, ακολουθούμενος από ανώτατες φωτεινές οντότη­τες και θα Με δουν όλοι όσοι είναι δικοί Μου. Αλλά όποιος έχει συντα­χθεί με τον αντίμαχό Μου, δεν θα μπορεί ποτέ να Με δει μέσα σε ό­λη Μου τη δόξα, μια και το σκοτάδι δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να δει το Φως, γιατί τότε οι άνθρωποι θα έσβηναν εντελώς, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το Φως που ακτινοβολώ. Θα έρθω έτσι λοιπόν στη γη, κρυμμένος μέσα στα σύννεφα ακόμη και για τους δικούς Μου. Ωστόσο αυτοί θα είναι σε θέση να αντέξουν την πληρότητα του Φωτός και θα Με ζητωκραυγάσουν απέραντα ευτυ­χισμένοι όταν θα Με δουν να έρχομαι με τις στρατιές των αγγέλων, γιατί θα τους ανοίξω τα μάτια για να το δουν.

Επομένως είναι λάθος να λέει κανείς ότι θα Με δουν όλοι όταν θα έρθω να κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Διότι η “Κρίση” θα γίνει διαφορετικά, δεν πρόκειται δηλαδή το κάθε άτομο χωριστά να δώσει λόγο σ’ Εμένα, αφού Εγώ γνωρίζω κάθε μεμονωμένη ψυ­χή και ξέρω σε ποιον ανήκει. Και η τελική Κρίση πάνω σε αυτή τη γη συνίσταται στο ότι ολόκληρη η γη αναπλάθεται και αποσυντίθεται σε όλα τα δημιουργήματα στα εξ ων συνετέθη, ούτως ώστε να απελευθερωθούν όλα τα πνευματικά στοιχεία που είναι φυλακισμένα μέσα τους, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν νέα μορφή. Γι’ αυ­τό η αποσύνθεση αυτή σημαίνει το θάνατο για τους ανθρώπους εκεί­νους, οι οποίοι απέτυχαν κατά την τελευταία ευκαιρία που τους δόθη­κε για να αποδείξουν τον προσανατολισμό της θέλησής τους στη διάρ­κεια μιας ζωής πάνω στη γη και υποδουλώθηκαν στον αντίπαλό Μου.*

Αυτοί τότε βλέπουν το θάνατο με τα μάτια τους και δεν μπορούν να ξεφύγουν πράγμα, που φέρνει τους ανθρώπους σε φρίκη και από­γνωση. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό το έργο της τελικής καταστρο­φής οι δικοί Μου Θα ανυψωθούν θα έρθω Εγώ ο Ίδιος για να τους πάρω. Θα μπορέσουν να Με δουν όπως Θα κατεβαίνω αιωρούμενος από τα ύψη προς το μέρος τους, θ’ απλώνουν με λα­χτάρα τα χέρια τους σ’ Εμένα, με ιαχές ανάτασης και φλογερή αγάπη για Μένα και Εγώ θα τους τραβήξω κοντά Μου, θα τους αρπάξω και θα τους σηκώσω στα ύψη και τότε Θα βιώσουν μια εμπειρία η οποία είναι ενάντια σε όλους τους νόμους της φύσης.

Κι αυτή την υμνολογία των δικών Μου θα την αντιληφθούν και οι άλλοι άνθρωποι, χωρίς να μπορούν στην αρχή να την εξηγήσουν, επειδή οι ίδιοι δεν θα βλέπουν τίποτα, με αποτέλεσμα να τους κατα­λάβει τότε μια αγωνία, η οποία θα μετατρέπεται όλο και πιο πολύ σε απέραντο τρόμο και πανικό, καθώς θα διαπιστώνουν την ξαφνική ε­ξαφάνιση των δικών Μου και δεν θα μπορούν να εξηγήσουν πως ό­λοι οι δικοί Μου θα είναι πια μακριά. Θα υπάρχει γύρω βέβαια ένα α­στραφτερό φως, το οποίο όμως για εκείνους θα είναι ανυπόφορο, αλ­λά δεν θα έχουν πια πολύ χρόνο για να σκεφθούν, γιατί αμέσως α­κολουθεί η τελευταία στιγμή του τέλους. Το αστραφτερό φως θα το διαδεχθεί ένα σχεδόν αδιαπέραστο σκοτάδι, το οποίο θα φέρει τους ανθρώπους σε απόγνωση. Και τότε θα ακολουθήσουν εκρήξεις, φω­τιά θα ξεπηδάει από παντού, η γη θα ανοίξει στα δύο, έτσι που κανέ­νας δεν θα μπορέσει να γλυτώσει και θα τον καταπιεί η γη.

Ανάμεσα στην ανύψωση των δικών Μου και σε αυτή την τελευ­ταία καταστροφή, δεν μεσολαβεί πολύς χρόνος, γιατί αλλιώς η ανύ­ψωση θα ανάγκαζε τους υπόλοιπους ανθρώπους να πιστέψουν. Μια τέτοια πίστη όμως θα ήταν χωρίς καθόλου αξία, γιατί θα απόκλειε μια ελεύθερη απόφαση από πλευράς τους. Οι άνθρωποι δε είχαν προη­γουμένως αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για ν’ αποφασίσουν ελεύθερα, όπως και συνεχείς προειδοποιήσεις και υποδείξεις και ο καθένας που συνετίζεται πριν έρθει ακόμη το τέλος, θα γίνει δεκτός. Θα περάσει στο επέκεινα πριν τη διάλυση της γης ώστε να βοηθηθεί να προχωρήσει παραπέρα.

Αυτή η πράξη της ανύψωσης είναι εντελώς αντίθετη με τους νό­μους της φύσης, αλλά μπορώ να τους θέσω εκτός ισχύος σε αυτή την περίπτωση, διότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί πια να βλάψει κανενός την ψυχή. Επίσης, ο ‘‘ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα” δεν εξαναγκάζει κανέναν να πιστέψει, δεδομένου ότι εκείνοι οι άνθρωποι που Με βλέπουν, έχουν ήδη κατακτήσει την ανάλογη ψυχική ωριμότητα, ώστε τότε πλέον να βιώνουν την εκπλήρωση όσων είχαν ήδη ακλόνητα πι­στέψει από πριν και γι’ αυτό το λόγο προσδοκούσαν καθημερινά την επιστροφή Μου.

Γι’ αυτό ακριβώς, ως προς τα τελευταία γεγονότα, σπάνια μπο­ρεί να δοθεί μια σωστή εξήγηση στους ανθρώπους, γιατί όλοι έχουν ήδη σχηματίσει μια εικόνα μέσα στο μυαλό τους και δεν είναι διατε­θειμένοι ν’ αλλάξουν γνώμη. Είναι αδύνατον η ανύψωση να συμβεί πολύ πρωτύτερα, επειδή ένα τέτοιο υπερφυσικό γεγονός θα υπο­χρέωνε αναγκαστικά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο της σκέψης τους. Και το τέλος αυτής της γης σημαίνει επίσης το τέλος ό­λων των ανθρώπων που ζουν ακόμη εκεί. Αυτό το τέλος θα τό ζήσουν και οι δικοί Μου, μόνο που θα βρίσκονται σε μια κατάσταση ό­που δεν θα αισθάνονται θλίψη, παρ’ όλο που θα μπορούν να παρα­κολουθήσουν την όλη διαδικασία, διότι είναι αυτή η θέλησή Μου. Για- τί αφού τώρα πιστεύουν απόλυτα, τους αξίζει να βιώσουν τη δύναμη και τη λαμπρότητά Μου. Θα μπορούν δε να δουν επίσης την τερά­στια στρατιά των αγγέλων που Με περιτριγυρίζουν. Έτσι θα είναι τώ­ρα άξιοι να γίνουν οι πατριάρχες που θα ζωντανέψουν τη Νέα Γη, η οποία βέβαια θα είναι για Μένα το έργο μιας στιγμής, όπου θα δώσω πάλι μια νέα εξωτερική μορφή σε όλα τα απελευθερωμένα πνευματι­κά στοιχεία για την περαιτέρω ωρίμανσή τους. Οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως δεν έχουν καμία αίσθηση του χρόνου μέχρι να ξανατοποθετηθούν πάνω στη Νέα Γη. Βρίσκονται ακόμη μέσα στο παλαιό σάρκινο σώμα τους, το οποίο όμως είναι πλέον πολύ πνευματοποιημένο. Αυ­τό το γεγονός θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, προκειμένου να αντικρουσθεί η λανθασμένη αντίληψη ότι στη Νέα Γη θα ζουν εντελώς πνευματοποιημένα όντα. Γιατί και η Νέα Γη έχει τον προορισμό να λειτουργεί σαν σταθμός στην ανοδική εξέλιξη των όντων, ως εκ τού­του οι παλαιοί νόμοι θα έχουν την ισχύ τους και στη Νέα Γη.

Τα έκπτωτα πνεύματα θα διανύσουν όλη την πορεία μέσα από τη Δημιουργία μέχρι να φθάσουν στη βαθμίδα του ανθρώπου όπου ο καθένας θα πρέπει να περάσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του. Στην αρχή η δοκιμασία αυτή θα στέφεται πάντα με επιτυχία, επει­δή θα εκλείπουν οι πειρασμοί από πλευράς του αντίθεου, δεδομένου ότι θα είναι δέσμιος για μεγάλο διάστημα και αφού οι άνθρωποι θα είναι γεμάτοι αγάπη, άρα θα επιτυγχάνουν την άμεση σύνδεση μαζί Μου, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να φθάνουν στην πλήρη ωριμό­τητα.

Μην παρασύρεσθε από λανθασμένες θεωρίες ώστε να παραμε­λείτε ή να αναβάλετε την καλλιέργεια της ψυχής σας, διότι η προθε­σμία θα τηρηθεί όπως και η ημέρα που θα έρθω μέσα στα σύννεφα και με αυτή την ημέρα η τελευταία κρίση πάνω σε αυτή τη γη».

Προφητεία που δόθηκε στην Μπέρτα Ντούντε στις 3-2-1964

Αποσπάσματα από τη Βίβλο και τη Νέα Αποκάλυψη
για τον εξαγνισμό μέσω του πυρός και για τον νέο εγκλεισμό
των ψυχών μέσα στην ύλη.

«Εκείνο τον καιρό ο Κύριος θα τιμωρήσει τη στρατιά των ουρα­νών στους ουρανούς και τους βασιλιάδες της γης πάνω στη γη, θα συναχθούν ως δεσμώτες στο δεσμωτήριο και θα κλεισθούν στη φυ­λακή και θα τιμωρηθούν για πολλές γενεές».

Ησαΐας 24, 21-22

«Ο Κύριος θα έρθει ως πυρ, τα άρματά του σαν ανεμοστρόβιλος, για να φέρει το θυμό του με ορμή, την επιτίμησή του με φλόγες πύρι­νες. Διότι ο Κύριος θα κρίνει όλη τη γη με το πυρ του και κάθε σάρ­κα με τη ρομφαία του και οι φονευμένοι από τον Κύριο θα είναι πολλοί».

Ησαΐας 66, 15-16

«Διότι ιδού, έρχεται ημέρα που θα καίει σαν κλίβανος. Όλοι οι α­σεβείς και οι άνομοι θα είναι σαν άχυρα και η ημέρα που έρχεται θα τους κατακάψει λέει ο Κύριος των δυνάμεων ώστε δεν θα αφήσει ρί­ζα ή κλαδί!»

Μαλαχίας 3,19

«Το τσεκούρι είναι ήδη στη ρίζα των δέντρων. Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό θα κοπεί και θα πεταχτεί στη φωτιά. Κρατάει το λιχνηστήρι στο χέρι του για να καθαρίσει το αλώνι του, το μεν σι­τάρι θα το συνάξει στην αποθήκη, το δε άχυρο θα το κατακάψει στη φωτιά που δεν σβήνει ποτέ».

Ματθαίος 3, 10 και 12

«Όποιος προσκυνάει το θηρίο και την εικόνα του και σημαδεύε­ται με ένα χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι, αυτός θα πιει επίσης από το κρασί του θυμού του Θεού, που έχει χυθεί ανόθευτο στο ποτήρι της οργής του και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι μπροστά στους άγιους αγγέλους και στο Αρνίο».

…«Και ο θάνατος και ο άδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς, και όποιος δεν βρέθηκε να είναι γραμμένος στο βιβλίο της ζωής, ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς».

…«Οι δε δειλοί και οι άπιστοι, οι βδελυροί, οι δολοφόνοι, οι πόρ­νοι, οι μάγοι και οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες, θα έχουν μοίρα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος».

Αποκάλυψη του Ιωάννη 14, 9 και 10. 20, 14 και 15. 21,8

«Θα έρθει ο καιρός όπου όλα αυτά τα απόκρυφα πράγματα θα αποκαλυφθούν στους ανθρώπους. Προηγούμενα θα πρέπει πολλά δέντρα να αφήσουν τους άγουρους καρπούς να πέσουν από τα κλα­διά τους, γιατί μετά βίας θα φθάσει το ένα τρίτο από αυτούς στην ωρίμανση. Ενώ τα δύο τρίτα που θα πέσουν στη γη, θα καταπατηθούν πρωτύτερα και θα πρέπει να σαπίσουν και να μαραθούν. Έτσι θα μπορέσει να τα διαλύσει η βροχή και ένας δυνατός άνεμος να φυσήξει μέσα στον κορμό για τη δεύτερη γέννηση…».

Γιάκομπ Λόρμπερ

** Σ.τ.μ. π.χ. σχάση του ατόμου

** Αυτή είναι η έννοια του «δεύτερου θανάτου» σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη 20, 6 και 21, β

2017-05-21T11:42:10+00:00