Loading...

6. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Στη μελλοντική «Βασιλεία της ειρήνης», όπως λέει και η Αποκάλυψη του Ιωάννη (21,22), δεν θα υπάρχει πια ναός, γιατί ο Θεός, Κύριος και Πατέρας μέσα στον Ιησού Χριστό, «θα είναι ο μόνος ναός των ανθρώπων». Ήδη τον καιρό της «Καινής Διαθήκης» δηλώθηκε από τον πρώτο μάρτυρα Στέφανο, και επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον Παύλο μπροστά στους Αθηναίους ότι «ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο δεν κατοικεί σε ναούς φτιαγμένους από χέρι ανθρώπου». Έτσι και στα γραπτά της νέας αποκάλυψης διά του Γιάκομπ Λόρμπερ χαρακτηρίζεται επίσης άσκοπη η ανέγερση ναών και η λατρεία του Θεού σε τέτοιες επιδεικτικά πολυτελείς κατασκευές:

«Δεν πρέπει να Μου χτίζετε ναούς από ξύλο, πέτρα, χρυσό και ασήμι, ούτε να Με λατρεύετε σ’ αυτούς με διάφορες κενές, ανούσιες ιεροτελεστίες, που ποτέ δεν Μου άρεσαν, ούτε και θα Μου αρέσουν. Ο σωστός ναός, όπου πρέπει να Με λατρεύετε, είναι η καρδιά σας που Με αγαπά. Όποιος Μου προσφέρει Θυσία μέσα στην καρδιά του, με έργα αγάπης προς Εμένα και το συνάνθρωπό του, αυτός μόνο προσφέρει Θυσία που εκτιμώ. Θα τον ανταμείψω δε με την αιώνια και μακαριότατη ζωή στους ουρανούς Μου…».

«Αν, όμως θέλετε να χτίσετε έναν λεγόμενο οίκο του Θεού”, τότε χτίστε
νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα για την περίθαλψη των φτωχών αδελφών σας. Μέσα εκεί να τους υπηρετείτε, παρέχοντάς τους όσα χρειάζονται. Έτσι θα προσφέρετε την πιο αληθινή υπηρεσία στον Θεό, που θα είναι πολύ αρεστή σε Εκείνον. Από αυτήν την αληθινή και γνήσια υπηρεσία, ο κόσμος θα καταλάβει ότι είσαστε πραγματικά μαθητές Μου…».

«…Επίσης καλό είναι μία ήδη συγκροτημένη κοινότητα να κατασκευάσει, εκτός από το σχολείο για τα παιδιά, ένα κτίριο συγκεντρώσεων, στο οποίο τα μέλη να μπορούν να συγκεντρώνονται: κατά καιρούς στο όνομά Μου. Όμως, σε ένα τέτοιο κτίριο δεν πρέπει μόνο ο ραβίνος να έχει το δικαίωμα να μιλάει και να κηρύσσει, αλλά και κάθε μέλος της κοινότητας, εάν παρακινείται από το πνεύμα Μου. Επίσης δεν πρέπει να γίνονται ομιλίες μόνο για την Αγία Γραφή, τους Προφήτες κι Εμένα, αλλά και για άλλα πράγματα, με σκοπό τη βαθύτερη και αληθινή γνώση για τον Θεό και την αναζωογόνηση της αγάπης γι’ Αυτόν και τον πλησίον. Πρέπει δε να μιλάει εκείνος μόνο που παροτρύνεται από το πνεύμα Μου, ενώ ολόκληρη η κοινότητα μαζί με το ραβίνο, οφείλει να τον ακούει. Αν η κοινότητα το κάνει αυτό, τότε οποιαδήποτε μέρα κι αν είναι, θα έχει κάνει μία αληθινή Θεία λειτουργία».

«Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ»

www.profitiasimera.gr

Δεν θέλω να Μου χτίζετε ναούς, παρά να χτίζετε πανδοχεία και καταλύματα για τους φτωχούς που δεν έχουν να σας πληρώσουν! Η σωστή λατρεία που πρέ­πει να Μου προσφέρετε συνίσταται στην αγάπη για τους φτω­χούς αδελφούς και αδελφές σας και σε τέτοιου είδους ναούς θα είμαι συχνά ανάμεσά σας, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε ο­πωσδήποτε. Από δω και πέρα όμως θα κατοικώ πλέον τόσο λί­γο σε ναούς που έχουν χτιστεί ειδικά για να Με λατρεύετε με λόγια, όσο κατοικεί ο νους του ανθρώπου στο μικρό δαχτυλά­κι του ποδιού του. Αν ωστόσο θέλετε οπωσδήποτε να αφυ­πνίσετε τις καρδιές σας και να προσευχηθείτε ταπεινά σε Μένα σε έναν ανώτερο ναό, πηγαίνετε στην ύπαιθρο, στον μεγάλο ναό των δημιουργιών Μου και τότε ο ήλιος, η σελήνη και ό­λα τα άστρα, όπως και η θάλασσα, τα βουνά, τα δέντρα και τα πουλιά, αλλά και τα ψάρια μέσα στο νερό και τα άπειρα λου­λούδια των αγρών θα σας μιλήσουν για τη δόξα Μου!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ I, 49

«Μην Μου χτίζετε ναούς και μην ξεχωρίζετε ορισμένες μέρες το χρόνο όπως κάνουν οι εθνικοί. Απλώς ορίστε για διδασκαλία μία μέρα της εβδομάδας που να σας εξυπηρετεί και εκείνη τη μέρα καλέστε στο σπίτι σας τους ανθρώπους για να τους διδάξετε. Το ψωμί σας να το μοιράζεστε με τους φτωχούς χωρίς όμως να ζητάτε να σας τιμούν γι’ αυτό ούτε να επιδιώκετε να πάρετε αμοιβή ή δωρεά από κάποιον. Γιατί δωρεάν λάβατε και δωρεάν οφείλετε να μοιράζετε στα αδέλφια σας. Την αμοιβή θα την πάρετε μόνο από Μένα για όλα.

Ωστόσο εάν έρθει να σας βρει κάποιος εύπορος για να σας φέρει με τη θέλησή του μία προσφορά, να την δεχτείτε και να την μοιράσετε στους φτωχούς. Τον άνθρωπο αυτόν όμως που σας έφερε τη δωρεά για να Με ευχαριστήσει, να μην τον εκτιμάτε γι’ αυτό το λόγο περισσότερο από τον φτωχό, για να μην γίνει ματαιόδοξος και θεωρήσει τον εαυτό του ανώτερο από τα φτωχά αδέλφια του. Μόνο εάν η αγάπη του γι’ αυτά μεγαλώσει, θα εκτιμήσω κι Εγώ την δωρεά του. Το έλεός Μου θα είναι η αμοιβή του και η ευλογία Μου θα του ανταποδώσει πολλαπλάσια τη δωρεά του».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ VII, 165

«Έχετε κτίσει οίκους προσευχής για τον Θεό σας και εισαγάγατε μία τελετουργική λατρεία, προκειμένου να Τον τιμάτε. Μάθε λοιπόν πως Εγώ δεν παρευρίσκομαι σε αυτές τις ιεροτελεστίες, εάν δεν Με φέρνετε εκεί εσείς μαζί σας μέσα στην καρδιά σας.

Ο δικός Μου Οίκος Προσευχής είναι ολόκληρη η πλάση, η οποία, χωρίς να το θέλει, σας φωνάζει αδιάκοπα: «Ο Θεός είναι η Αγάπη»!

Εάν ο άνθρωπος έχει μάθει τη γλώσσα που μιλάει η φύση Μου, τότε θα μπορεί να επισκεφτεί επίσης έναν ειδικά φτιαγμένο για την προσευχή οίκο, με περισσότερη ευλάβεια και όχι απλώς από συνήθεια…».

Ο Κύριος στον Γκ. Μαγερχόφερ στις 22-1-1872

2017-11-01T18:19:08+00:00