Μια ματιά στο μικροσκόπιο, Οι ευφυείς μικρές ζωικές μορφές
Ας ρίξουμε τώρα μια σύντομη ματιά στο μικρόκοσμο. Στο «Γη και. Σελήνη» του Λόρμπερ μαθαίνουμε για τα ευφυή μικροζωάρια τα οποία εκεί ονομάζονται «ευφυΐες» ή «ευφυή στοιχεία» ή «στοιχειώδεις ευφυΐες». Διαβάζουμε εκεί λοιπόν πως, «αν είχε κανείς ένα μικροσκόπιο που θα μπορούσε να μεγενθύνει τ’ αντικείμενα περίπου έξι εκατομμύρια φορές, θ’ ανακάλυπτε μέσα σε μια μοναδική νεροσταγόνα, ένα τρομακτικό πλήθος από πολύ παράξενες ζωικές μορφές». Οι αμοιβάδες και οι μονοκύτταροι οργανισμοί που ξέρουμε είναι γιγάντιες σε σύγκριση με αυτές τις ζωικές μορφές. Μόνο με αυτή την υπερμεγέθυνση ή, το πιο πιθανό, κάποια μέρα με το αφυπνισμένο πνεύμα μας, θα μπορέσουμε να δούμε αυτά τα παράξενα μικροζωάρια. «Αυτές οι μορφές δεν είναι άλλο από φορείς διαφορετικών, ξεχωριστών ευφυϊών (ιδιοτήτων)».
Και συνεχίζει: «Όπου έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρχουν άλλες τόσες δυνάμεις από πίσω τους. Κι επειδή ολ’ αυτά τα αποτελέσματα ακολουθούν μία τάξη και ένα σχέδιο, πρέπει όσες είναι οι δυνάμεις, άλλες τόσες να είναι οι ευφυΐες που ενεργούν. Κι απ’ αυτό το συμπέρασμα γίνεται κατανοητό πώς στην ουσία όλη η ύλη αποτελείται από ευφυΐες, δηλαδή ψυχές».
Συνεπώς όλη η υλική Δημιουργία στοιχειοθετείται από ευφυείς δυνάμεις ή «ευφυΐες». αυτά τα μικροζωάρια με τις παράξενες μορφές είναι οι φορείς τους, οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα κομματάκι φαινομενικά άψυχης ύλης.
Τόσο το ορυκτό όσο και το φυτικό βασίλειο αποτελούνται από ευφυείς μικρές ζωικές μορφές.
Η φυσική επιστήμη σήμερα θεωρεί ότι το μικρότιρο κομματάκι σιδήρου που διαθέτει ακόμη όλες τις ιδιότητες αυτού ιου μετάλλου, αποτέλειται από τουλάχιστον 10 άτομα. Στο «Γη και Σελήνη» διαβάζουμε αντίθετα ότι πρόκειται για 10 ευφυή, στοιχειώδη μικροζωάρια. Και μάλιστα δεν είναι δέκα ολόιδια άψυχα άτομα σιδήρου, παρά δέκα διαφορετικές ζωντανές, ευφυείς μικρές ζωικές μορφές.
Η καθεμιά απ’ αυτές τις δέκα «ευφυΐες» είναι υπεύθυνη για μια βασική ιδιότητα του σιδήρου.
Γι’ αυτό διαβάζουμε πως: «σε τελευταία ανάλυση δεν υπάρχει ορυκτό ούτε φυτικό βασίλειο, γιατί και τα δύο είναι στην ουσία ένα ζωικό βασίλειο».
Αυτά λοιπόν τα μικροζωάρια συνενώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της θεϊκής τάξης για τη Δημιουργία και δομούν αντίστοιχα τον χρυσό, το γρανίτη ή ένα λουλούδι!
Τυχαία δεν μπορεί να προκόψει ούτε ένα φυτικό ή ζωικό κύτταρο
Πάνω απ’ όλα, τα δέκα ως είκοσι ευφυή μικροζωάρια που αποτελούν ένα κομματάκι μέταλλο βρίσκονται σε πολύ απλή διάταξη. Σ’ ένα μικροσκοπικότατο φυτικό κύτταρο υπάρχουν ήδη εκατομμύρια από τέτοιες ευφυείς μικροοντότητες, και μάλιστα σε μία ανώτερη διάταξη που είναι ασύλληπτη για μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι εντελώς αδύνατον να ξαναφτιάξουμε ένα φυτικό κύτταρο που έχει καταστραφεί ή να φτιάξουμε ένα από την αρχή ως εκ τούτου είναι αδύνατον να σχηματίστηκε το πρώτο φυτικό κύτταρο εντελώς τυχαία χάρη σε μία αστραπή μέσα από τη λεγόμενη «αρχέγονη σούπα», από ελάχιστες βασικές χημικές ενώσεις. Αυτή η καταπληκτική διάταξη από εκατομμύρια ευφυΐες σε ένα μοναδικό φυτικό κύτταρο δεν μπορεί ποτέ να προκύψει τυχαία. Χρειάζεται μία ανώτερη ευφυΐα που κατευθύνει αυτή τη διάταξη. Πόσο μάλλον ισχύει αυτό για τρισεκατομμύρια ευφυΐες, που ενωμένες σε μία ακόμη πιο περίπλοκη διάταξη, αποτελούν ένα μοναδικό ζωικό κύτταρο!
Ίσως μια μέρα οι επιστήμονες ανακαλύψουν ότι τα πρώτα δομικά στοιχεία της ύλης είναι τα άτομα του φωτός. Όμως δεν θα μπορούν ν’ ανακαλύψουν ότι τα άτομα φωτός είναι ψυχικά άτομα και ότι αυτά είναι θεϊκές σκέψεις, όπως το γνωρίζουμε από τη νέα Αποκάλυψη…
«Μέσα στην ύλη κρύβονται πράγματα που ένας χημικόες δεν θ’ ανακαλύψει ποτέ. Μπορεί να βρει αυτά καθαυτά τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η οποιαδήποτε ύλη. Ωστόσο δεν μπορεί ποτέ να γνωρίσει τα ίδια τα στοιχεία, γιατί εμπερικλείουν πνεύμα. Γι’ αυτό μόνο το καθαρό πνεύμα μπορεί να τα γνωρίσει τελείως. Γιατί μέσα στα στοιχεία κρύβεται το άπειρο!».
«ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»