Loading...

3. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ;

Αρ. 7584 23.4.1960

Κριτική εξέταση των διδασκαλιών με υψηλή βοήθεια

Σε κανέναν δεν αποκλείεται το δικαίωμα να σχηματίσει για τον εαυτό του μια γνώμη, όμως οφείλει να γνωρίζει παράλληλα ότι από μόνος του ο νους, όσο διεισδυτικός κι αν είναι, δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ορθότητα των συλλογισμών του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχει να κρίνει κανείς πνευματικές γνώσεις για τις οποίες δεν μπορούν να βρεθούν αποδείξεις.

Το εάν μια τέτοια γνώση είναι αληθινή ή όχι, ένας άνθρωπος μπορεί να το κρίνει μόνο όταν απευθυνθεί στον ίδιο τον Θεό για να του φωτίσει τη σκέψη του, γιατί αλλιώς είναι ανίκανος να την ελέγξει και να καταλήξει στο σωστό συμπέρασμα.

Συνάμα όμως, ο καθένας έχει επίσης το δικαίωμα να απορρί-ψει οτιδήποτε δεν μπορεί να αποδεχθεί, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι είναι καλοπροαίρετος κι εξετάζει απροκατάληπτα το αντικείμενό του. Δεν πρέπει να πιστεύει κανείς τυφλά, οφείλει αντίθετα να στοχάζεται διεξοδικά πάνω σε αυτά που του απαιτούν να πιστέψει και να ζητάει τη βοήθεια του Θεού γι’ αυτή την εξέταση, οπότε ξέρει ότι τον διδάσκει το εσωτερικό του πνεύμα. Με αυτά τα δεδομένα θα του δοθεί σίγουρα η αλήθεια, επειδή είναι φανερή η ειλικρινής επιθυμία του να τη βρει, άλλωστε θα είναι επίσης σε θέση και να την αναγνωρίσει ως τέτοια.

Γιατί βέβαια πολλά προτείνονται στους ανθρώπους ως αληθινά, συχνά όμως αντιφάσκουν μεταξύ τους και τότε εναπόκειται στους ίδιους να ερευνήσουν τι είναι όντως αλήθεια. Όποιος όμως πιστεύει ότι θα μπορέσει να το ανακαλύψει μόνο με το μυαλό του, μπορεί να περιμένει με βεβαιότητα ότι θα εμπλακεί ακόμη περισσότερο μέσα στην πλάνη. Γιατί ο νους επηρεάζεται από τον εχθρό της αλήθειας, τον άρχοντα του σκότους, ο οποίος επιχειρεί τα πάντα προκειμένου να απομακρύνει τους ανθρώπους από την αλήθεια και να τους παρασύρει στην πλάνη.

Όμως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να προστατευτεί εάν αποτανθεί στον ίδιο τον Θεό και του ζητήσει να του χαρίσει το φως για να αναγνωρίσει την αλήθεια. Επομένως κανένας δεν μπορεί να φέρει ως επιχείρημα ότι δεν είναι ικανός να κρίνει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εφόσον συνδέεται με τον Θεό και τον παρακαλεί να φωτίσει το πνεύμα του, η διαίσθησή του θα του πει αν θα πρέπει να αποδεχθεί ή όχι τα υπό εξέταση πνευματικά προϊόντα. Έτσι θα έχει πάντοτε την εσωτερική βεβαιότητα ότι κρίνει σωστά, επειδή ξέρει ότι δεν καταλήγει μόνος του στις κρίσεις του, αλλά ότι είναι ο Θεός που εμπνέει τις σκέψεις του. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να έχει κανείς την καλή θέληση να αναγνωρίζει ποιο είναι το σωστό και να το κάνει. Ένας εγκεφαλικός άνθρωπος όμως δεν εξετάζει ποτέ από μόνος του το τι είναι αυτό που τον παρακινεί να δεχθεί ή να απορρίψει ένα πράγμα. Το μόνο που λειτουργεί σε αυτόν είναι ο εγκέφαλός του, ο οποίος πηγαίνει από δικά του μονοπάτια και δεν συμβουλεύεται τον Θεό, επειδή θεωρεί τον εαυτό του ικανό να εξετάσει οτιδήποτε. Αυτός λοιπόν θα παρασυρθεί τις περισσότερες φορές σε λάθη, για το λόγο ότι χωρίς τον Θεό δεν μπορεί να βρει κανείς την αλήθεια η οποία προέρχεται έτσι κι αλλιώς μόνο από Αυτόν.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ούτε επιτρέπεται να αποφεύγει κανείς να εξετάσει μια πνευματική διδασκαλία με τη δικαιολογία ότι δεν αισθάνεται ικανός να κρίνει σωστά. Γιατί κάποτε θα χρειασθεί να λογοδοτήσει γι’ αυτό, οπότε δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί επικαλούμενος τον ισχυρισμό ότι επαναπαύεται στην κρίση κάποιων άλλων, την οποία υιοθέτησε αβασάνιστα, επειδή έτσι του είχαν ζητήσει να πιστεύει. Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να αποκτήσει μια ζωντανή πίστη κι αυτό απαιτεί μεταξύ άλλων να στοχάζεται πάνω σε αυτά που τον διδάσκουν οι άνθρωποι. Μόνο τη ζωντανή πίστη εκτιμά ο Θεός, ενώ μια νεκρή πίστη που είναι απλά τυπική, αξίζει ακριβώς όσο και η παντελής έλλειψή της.

Γι’ αυτό λοιπόν θα σας προσφέρονται επανειλλημένα ευκαιρίες να πάρετε θέση απέναντι στη μια ή στην άλλη διδασκαλία και στα διάφορα πνευματικά προϊόντα που σας μεταδίδουν οι άλλοι άνθρωποι. Είναι καλό τότε να αποτείνεσθε στον ίδιο τον Θεό δεδομένου ότι Αυτός που είναι η Αιώνια Αλήθεια θα σας δώσει σίγουρα τη δυνατότητα να την κάνετε κτήμα σας. Αυτός θα βάλει μέσα στην καρδιά σας την ικανότητα να κρίνετε από μόνοι σας και η κρίση σας να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστεύεσθε μόνο τις δικές σας δυνάμεις. Γιατί εάν δεν δώσετε στον Θεό με τη θέληση και την προσευχή το δικαίωμα να παρέμβει στους συλλογισμούς σας, τότε παρεμβάλλεται ένας άλλος, ο οποίος χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό σας ως δίαυλο για να περάσει τα μηνύματά του. Και τότε απομακρύνεσθε όλο και πιο πολύ από την αλήθεια, επειδή αυτός δεν ησυχάζει εάν δεν πετύχει πρώτα το στόχο του.

Αμήν

«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ»

Ο έλεγχος των πνευματικών μεταδόσεων

Αρ. 8337 24-11-1962

Θέλω να προσφέρω το Λόγο Μου παντού, γιατί επιθυμία Μου είναι να γίνει γνωστός σε όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτό φέρνω στο δρόμο σας όλους εκείνους στους οποίους πρέπει να τον μεταφέρετε. Εκχύω το Πνεύμα Μου πάνω από κάθε σάρκα και επιλέγω παντού κατάλληλα σκεύη, τα οποία μπορώ να διδάξω είτε μέσω των σκέψεών τους είτε επίσης με τον εσωτερικό Λόγο. Γιατί είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι άνθρωποι ποιά είναι η βούλησή Μου και ποιά η αποστολή τους στη Γη.

Γι’ αυτό το λόγο είμαι παντού δραστήριος καθώς στην τελευταία εποχή πριν έρθει το τέλος απαιτούνται εντελώς εξαιρετικά μέτρα βοήθειας προς την ανθρωπότητα. Σας έχω πει ήδη πολλές φορές ότι επικοινωνώ μαζί σας άμεσα ή έμμεσα μέσω των αγγελιοφόρων Μου. Η επικοινωνία αυτή δηλαδή γίνεται μέσα από ανθρώπους οι οποίοι παραλαμβάνουν από Μένα το Λόγο Μου για να σας τον μεταδώσουν. Αλλά και στην περίπτωση που ο Λόγος Μου σας δίνεται μέσω αυτών των φωτεινών απεσταλμένων, μπορείτε να αναγνωρίσετε από τη μορφή του ότι πρόκειται για το δικό Μου Λόγο. Πρόκειται πάντοτε για την καθαρή αλήθεια που πηγάζει από Μένα, καθότι οι αγγελιοφόροι του φωτός εκπληρώνουν αποκλειστικά το δικό Μου θέλημα και δεν μεταφέρουν άλλο από την αλήθεια σε όσους από σας διψάτε ειλικρινά για αυτή.

Οπωσδήποτε όμως οφείλετε να εξετάζετε ανελλιπώς τα πάντα λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη σας ότι και ο αντίπαλός Μου θέλει να ακουστεί στην εποχή του τέλους υποδυόμενος μάλιστα τον άγγελο του φωτός. Να θυμάστε μόνιμα την προειδοποίηση που σας έδωσα να φυλάγεστε από τους ψευδομεσσίες και τους ψευδοπροφήτες, γιατί και αυτοί επίσης βυσσοδομούν τώρα στη Γη και θέλουν να συσκοτίσουν τους ανθρώπους. Πάντως εσείς θα είσαστε κάθε φορά σε θέση να ελέγξετε με ασφάλεια τα λεγόμενά τους, άμα ζητήσετε τη βοήθειά Μου και άμα εφαρμοσετε ως κριτήριο για να τους ξεχωρίζετε τα λόγια Μου, ότι «το κάθε πνεύμα που μαρτυρεί ότι ΕΓΩ ήρθα ενσαρκωμένος μέσα στον Ιησού Χριστό, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει αποσταλεί από Μένα για να σας διδάξει».

Θα πρέπει όμως να προσέχετε πάντοτε αν όντως σας δίνεται, όπως πρέπει, διαφώτιση σχετικά με το θέμα της ενσάρκωσης του Θεού στο πρόσωπο του Ιησού. Γιατί υπάρχει εξίσου η δυνατότητα ένα αντίθεο πνεύμα για να σας εξαπατήσει, να χρησιμοποιήσει τα ίδια αυτά λόγια περί Ιησού που τα γνωρίζει κι εκείνο, αλλά δεν μπορεί να σας δώσει και την ερμηνεία τους. Παρόμοια, μπορεί να θέλουν επίσης να εκφραστούν ανώριμα πνεύματα, τα οποία δεν στέκονται ακόμη στο φως μεν, μα ούτε έχουν και κακές προθέσεις. Αυτά τότε μεταδίδουν απλά όσα γνωρίζουν από τον καιρό της γήινης ζωής τους, όμως δεν πρέ-πει να τα εκλάβετε σαν δυνάμεις που μπορούν να σας διδάξουν.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι η στάση του αποδέκτη των πνευματικών μεταδόσεων που καθορίζει τελικά το εάν μπορούν τέτοια ανώριμα όντα να βρουν ελεύθερο πεδίο έκφρασης ή εάν η σοβαρή του επιθυμία να γνωρίζει την αλήθεια και μόνο αυτή θα τα εμποδίσει στις προθέσεις τους. Υπάρχουν παραδείγματος χάρη στη Γη κήρυκες που στα κηρύγματά τους αναφέρονται μόνο στα θέματα που γνωρίζουν, χωρίς να είναι φωτισμένοι από το Πνεύμα, μα ούτε είναι αναγκαστικά κακόβουλοι άνθρωποι. Με τον ίδιο δε τρόπο εκφράζονται επίσης κάποια όντα από τον άλλο κόσμο, τα οποία ασχολούνταν με το κήρυγμα ή τη διδασκαλία όταν ήταν στη Γη και τώρα συνεχίζουν απλά τις διδαχές τους στο επέκεινα. Όταν έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους της Γης, τους παρουσιάζονται σαν δάσκαλοι από τον κόσμο των πνευμάτων. Και τότε ο άνθρωπος που θέλουν να διδάξουν ή που θα τους ακούσει ή που θα τους αποκρούσει, ανάλογα με την ωριμότητά του.

Αυτά τα όντα όμως από τον άλλο κόσμο δεν γνωρίζουν ότι Θεός και Ιησούς είναι ΕΝΑ – ότι ΕΓΩ μέσα στον Ιησού έγινα ένας ορατός Θεός για σας. Γιατί τον Ιησού τον θεωρούν απλά σαν τον «άνθρωπο» που έφτασε στην τελειοποίηση πάνω στη Γη, αλλά επειδή δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτή η τελειοποίηση, χρησιμοποιούν το ανθρώπινο όνομά Του για να κάνουν αξιόπιστες τις διδασκαλίες τους. Βέβαια δεν έχουν την πλήρη επίγνωση του ότι αμαρτάνουν σοβαρά με αυτές τις μεταδόσεις, αλλιώς είναι σίγουρο ότι δεν θα το έκαναν. Γιατί η πρόθεσή τους παραμένει να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο «βασίλειο των Ουρανών», όπως επιδίωκαν και με τα κηρύγματά τους όταν ήταν στη Γη. Γι’ αυτό άλλωστε οι ανακοινώσεις τους από το χώρο των πνευμάτων δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για αψεγάδιαστες διδασκαλίες οι οποίες προέρχονται από ανώτερες σφαίρες.

Ένας πνευματικά αφυπνισμένος ωστόσο το διαισθάνεται ότι δεν είμαι και ούτε μπορώ να είμαι ΕΓΩ η πηγή μιας τέτοιας διδασκαλίας, επειδή το κύριο θέμα, δηλαδή τη Θεότητα μέσα στον Ιησού, δεν το παρουσιάζουν με την απαραίτητη σαφήνεια. Αυτή η πρωταρχική αλήθεια όμως πρέπει να εξηγείται πάντοτε με ενάργεια μέσα στο Λόγο Μου. Γιατί είναι απαραίτητο να διδαχθείτε την αλήθεια σεις οι άνθρωποι, προκειμένου να καταλάβετε και να αναγνωρίσετε το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού.

Για το λόγο αυτό δεν παύω να σας προτρέπω να συνδεθείτε στενά μαζί Μου και να προσεύχεσθε σε Μένα πενυματικά και αληθινά, ώστε να αποβάλετε ή να διαλευκάνετε οτιδήποτε είναι λάθος στις σκέψεις σας ή δεν καταλαβαίνετε, πράγμα που για την ψυχή σας σημαίνει ότι όχι μόνο δεν κερδίζει τίποτα, αλλά επιπρόσθετα βλάπτεται. Διότι είναι γεγονός ότι ο αντίπαλος προσπαθεί ακατάπαυστα να σκοτεινιάσει το φως ρίχνοντας παντού σκιές.

Αλλά όπου κυριαρχεί η θέληση για την αλήθεια, εκεί το φως είναι λαμπερό, ούτως ώστε δεν μπορεί να παρασύρει αυτούς τους ανθρώπους σε λάθος δρόμους. Όπου λοιπόν έχετε ακόμη ερωτηματικά ή ασάφειες μέσα σας, ρωτάτε απευθείας Εμένα. Κι Εγώ θα σας δίνω τότε άπλετο φως καθώς θα σας αποδεικνύω διαρκώς την αγάπη Μου, η οποία θέλει να σας οδηγήσει όλους στο φως για να μπορέσετε να γίνετε μακάριοι.

Αμήν Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ

Αρ. 4587 13.3.1949

«Εξετάζετε τα πάντα και κρατάτε ό,τι είναι καλό»

(Προς Θεσσαλονικείς Α΄ 5,21)

Σας βεβαιώνω ότι είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που προκαλείτε στον εαυτό σας, εάν δεν δίνετε την πρέπουσα σημασία στο Λόγο Μου που σας έρχεται απευθείας από ψηλά, εάν μάλιστα αρκείσθε στις διδασκαλίες που σας δίνουν διάφοροι δάσκαλοι παρ’ όλο που οι ίδιοι βρίσκονται σε άγνοια. Αλλά θα καταλάβετε τι είναι αυτές οι διδασκαλίες τους πραγματικά, μόνο όταν βάλετε στην καρδιά σας το Λόγο Μου που έρχεται από τα ύψη.

Το πρώτο και κύριο που πρέπει να επιδιώκετε στη ζωή σας είναι το φως, γιατί το σωστό φως είναι που φωτίζει το δρόμο τον οποίο πρέπει να πάρετε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Μέσα στο σκοτάδι χάνετε προφανώς το σωστό δρόμο κι έτσι κατευθύνεσθε προς τα εκεί όπου βλέπετε κάποιο σπινθήρισμα, αλλά δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη που σας εκτρέπει από την κανονική πορεία. Γι’ αυτό πρέπει να θέλετε να το βρείτε το σωστό φως, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε και να προσπαθήσετε για να κάνετε δική σας τη γνώση που ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Έτσι μόνο θα σχηματίσετε μια σωστή εικόνα για Μένα που να σας δείχνει την αγάπη Μου ως Πατέρα και Δημιουργού και τότε χωρίς να κοιτάτε δεξιά ή αριστερά θα βάλετε στόχο να πετύχετε την επα-νασύνδεση μαζί Μου, την πρωταρχική πηγή σας.

Άρα αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να λάβετε γνώση της αλήθειας. Αλλά βέβαια την αλήθεια μπορεί να τη δώσει μονάχα Εκείνος που είναι ο ίδιος η Αιώνια Αλήθεια, ή αυτός που την έλαβε απευθείας από Εκείνον. Να επιδιώκετε επομένως να βρείτε τούτη τη μία και μοναδική Αλήθεια και να μην αρκείσθε σε μια γνώση που δεν πηγάζει απευθείας από την αιώνια Πηγή. Γι’ αυτό σας συνιστώ, με όσο γίνεται μεγαλύτερη έμφαση, να μην προσπερνάτε χωρίς έλεγχο την καθαρότατη αλήθεια που σας αποκαλύπτει η Αγάπη Μου.

Εξετάζετε τα πάντα και κρατάτε το καλύτερο. Εάν σας προσφερθεί κάτι σαν Λόγος του Θεού, δώστε τη δέουσα προσοχή και συλλογισθείτε μέσα στην καρδιά σας τι θέση πρέπει να πάρετε απέναντι σε αυτό που έχετε στα χέρια. Μην τον αρνείσθε χωρίς έλεγχο, παρά σκεφθείτε ότι μπορεί όντως να απορρίπτετε μια μεγάλη προσφορά χάρης, γι’ αυτό είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα τι είναι αυτό που σας προσφέρεται. Εάν στη συνέχεια μπορείτε να το απορρίψετε απόλυτα πεπεισμένοι, τότε δεν φέρετε καμία ευθύνη. Όμως πρέπει να προηγηθεί μία σοβαρή, διεξοδική εξέταση, ώστε εκείνος που έχει καλή θέληση και καρδιά γεμάτη αγάπη να αναγνωρίσει τη φωνή του Πατέρα του που του μιλάει.

Σας προσφέρεται το πιο πολύτιμο δώρο που έχει να σας δώσει η χάρη κι η αγάπη Μου. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν, αφήστε τη χάρη να σας επηρεάσει, ακούστε το Λόγο Μου και βιώστε τον στην πράξη. Δεν θα αργήσετε τότε να αναγνωρίσετε ότι είναι αιώνια Αλήθεια που πηγάζει από Μένα τον ίδιο και σας μυεί αληθινά στη Γνώση. Θα νιώσετε μέσα σας τη φωτεινότητά του και θα αναγνωρίσετε με διαύγεια το δρόμο που στο τέρμα του βρίσκομαι Εγώ. Σαν συνέπεια θα σας είναι δυνατό να πιστέψετε με ακλόνητη βεβαιότητα και έτσι θα μπορείτε να μιλάτε στο όνομά Μου μπροστά στον κόσμο. Γιατί τότε η πίστη σας θα είναι ολοζώντανη, μια πίστη που μόνο η καθαρή αλήθεια μπορεί να γεννήσει.

Γι’ αυτό σας συνιστώ γι’ άλλη μια φορά, να μην αποκρούετε τους απεσταλμένους Μου που σας φέρνουν το Λόγο Μου. Εγώ ο Ίδιος σας δίνω την πιο πολύτιμη χάρη, την αιώνια Αλήθεια, γιατί μόνο με την Αλήθεια μπορείτε να γίνετε μακάριοι.

Αμήν

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ

2017-05-17T19:06:21+00:00