Loading...

2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

Αρ. 8254 27-8-1962

Η γνώση που παίρνετε εσείς οι άνθρωποι μέσ’ από ένα επιλεγμένο από Εμένα σκέυος, προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο, την Αιώνια Αλήθεια, και συνεπώς πρέπει να είναι επίσης αλήθεια. Αν έχετε καλή θέληση θα αναγνωρίσετε ότι πρόκειται για μια απευθείας Αποκάλυψή Μου, δεδομένου ότι η μετάδοση πνευματικών γνώσεων σε τέτοια έκταση, πιστοποιεί μια ασυνήθιστη ικανότητα, μια ικανότητα την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει από μόνος του. Αντίθετα μαρτυρεί την ενέργεια μιας Δύναμης, η οποία κατέχει από μόνη της αυτή τη Γνώση και έχει τη δυνατότητα να τη μεταδώσει στους ανθρώπους.

Είναι το πνεύμα που προέρχεται από τον Θεό το οποίο μιλάει μέσα στον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, το πνεύμα που έχει μέσα του ο άνθρωπος, το οποίο είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το ΠΝΕΥΜΑ του ΠΑΤΕΡΑ, διδάσκει τον άνθρωπο από μέσα του. Συνεπώς δεν πρόκειται για μια διδασκαλία που γίνεται από έναν άνθρωπο στον άλλο, παρά για μια δική Μου Αποκάλυψη, όπως εξάλλου είχα υποσχεθεί στους ανθρώπους όταν βάδιζα στη γη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να διεισδύσει από μόνος του στην Αλήθεια με τη νοημοσύνη του. Και γι’ αυτό το λόγο συχνά αμφισβητούνται πνευματικές γνώσεις οι οποίες πηγάζουν από Εμένα τον Ίδιο. Διότι όσο ο άνθρωπος δεν έχει αφυπνίσει το πνεύμα του, δεν μπορεί να συλλάβει μια τέτοια ενέργεια του Πνεύματος, η οποία αποδεικνύει ότι αποκαλύπτομαι Εγώ ο Ίδιος στους ανθρώπους για να τους δώσω την καθαρή Αλήθεια.

Μόνο η ίδια η Αιώνια Αλήθεια μπορεί να προσφέρει την Αλήθεια. Σε εσάς τους ανθρώπους μόνο εναπόκειται να εξετάζετε καθεμία πνευματική γνώση χωριστά για να εξακριβώσε-τε αν είναι όντως Αλήθεια που προέρχεται από τον Θεό. Δεν υπάρχουν ποτέ αποδείξεις για τις πνευματικές γνώσεις. Ο άνθρωπος όμως που διδάσκεται από μέσα του, δεν χρειάζεται εξωτερικά βοηθήματα ούτε πληροφόρηση από τους συναν-θρώπους του. Θα πάρει ένα άπλετο φως από τις εσωτερικές διδασκαλίες και μόνο. Θα αναγνωρίσει ότι η γνώση που του παρέχεται είναι αλήθεια. Γιατί στο κάθε σκεύος με το οποίο μεταφέρω την Αλήθεια στη γη, δίνω ταυτόχρονα την κριτική ικανότητα και την πλήρη κατανόηση για όλα όσα αφορούν την πνευματική σφαίρα, τα οποία δεν μπορούν να ερμηνευτούν ή να εξηγηθούν από τη γήινη σκοπιά. Με άλλα λόγια αυτά τα οποία πρέπει και μπορούν να γίνουν πιστευτά, διότι αποπνέουν Σοφία. Και έτσι προσδίδουν διαυγή επίγνωση και εκτενή γνώση σε όποιον αποδέχεται αυτές τις Αποκαλύψεις.

«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝ. ΕΠΟΧΗ»

Αρ. 8074 7-1-1962

Είναι Αλήθεια αυτά που πιστεύετε;

Αν θέλει κανείς να βρει την Αλήθεια θα την βρει, πόσο σπάνια όμως είναι μια τέτοια ακλόνητη θέληση! Οι άνθρωποι δέχονται ασυλλόγιστα ό,τι τους προσφέρεται ως αλήθεια και σ’ αυτό προσαρμόζουν τις σκέψεις τους, βρίσκονται δηλαδή στο φως ή στο σκοτάδι ανάλογα με τις γνώσεις που τους έχουν προσφερθεί. Μόνο η καθαρή Αλήθεια μπορεί να χαρίσει το Φως, ενώ η πλάνη σκοτεινιάζει πάντα το πνεύμα!

Πρόκειται εδώ για πνευματικές γνώσεις, και όχι για ανθρώπινες, οι οποίες μπορούν μεν να επαληθευθούν με αποδείξεις, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στην ψυχική ζωή του ανθρώπου. Και η ζωή στην γη δόθηκε στον άνθρωπο για να ωριμάσει η ψυχή του Γι’ αυτό να αναζητάτε μόνο την καθαρή αλήθεια και είναι σίγουρο ότι θα τη βρείτε! Ποιος όμως σας εγγυάται ότι αυτά που σας παρουσιάζουν σαν αλήθεια είναι πραγματικά η Αλήθεια;

Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το θέτετε πάντα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές πνευματικές κατευθύνσεις και όλες πρεσβεύουν πως οι δικές τους αλήθειες είναι η Αλήθεια και όλες διδάσκουν κάτι διαφορετικό. Η Αλήθεια όμως είναι μόνο μία. Δεν πρέπει λοιπόν να πιστεύετε “χωρίς ενδοιασμούς” κανέναν, αλλά να απευθύνεσθε πάντα στην “Ανώτατη Αρχή” στην ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πρέπει να απευθύνεσθε σ’ ΑΥΤΟΝ που στέκει πάνω απ’ όλα, ο ΟΠΟΙΟΣ εδημιούργησε τα πάντα, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ είναι τέλειος και παντογνώστης και η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ. Ο ΟΠΟΙΟΣ θέλει να προσφέρει φως, σε σας, τα πλάσματά Του, γιατί σας αγαπάει. ΑΥΤΟΣ που αληθινά δεν δημιούργησε τους ανθρώπους με σκοτισμένο το πνεύμα τους, αλλά και δεν τους εμπόδισε όταν με την ελεύθερη θέλησή τους στράφηκαν προς το σκοτάδι και ακολούθησαν τον άρχοντα του σκότους, τον Εωσφόρο, στο βασίλειό του.

Ο ΘΕΟΣ, ΑΥΤΟΣ που σας έδωσε την ζωή όμως, δεν θέλει να μείνετε στο σκοτάδι! ΑΥΤΟΣ θέλει να σας δώσει φως και μπορείτε να το πάρετε από τα χέρια Του ανά πάσα στιγμή. Ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμος να φωτίσει τις σκέψεις σας και να σας δώσει καθαρές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν – για όλα τα πνευματικά θέματα, για τον λόγο της ύπαρξής σας και τον σκοπό της ζωής σας.

Και όταν είναι η ΙΔΙΑ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ που σας διδάσκει, δεν μπορεί παρά να σας μεταδώσει την πιο καθαρή Αλήθεια – και τότε μπορείτε να πιστεύετε χωρίς ενδοιασμούς. Θα ξέρετε με σιγουριά ότι βρίσκεσθε μέσα στην Αλήθεια. Μπορείτε να είσθε βέβαιοι ότι θα λάβετε την Αλήθεια αν την επιθυμείτε πραγματικά. Τούτη είναι n πρώτη προϋπόθεση, γιατί αν ο άνθρωπος πιστεύει όντως ότι ο ΘΕΟΣ είναι η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε οφείλει να απευθυνθεί σ’ ΑΥΤΟΝ τον ΙΔΙΟ και να ΤΟΝ παρακαλέσει να τον οδηγήσει στην Αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος ανοίγεται συνειδητά στην λάμψη του φωτός και αποκαθιστά τον δεσμό με τον Θεό. Αυτός ο δεσμός που είναι ο στόχος και ο σκοπός συνάμα της επίγειας ζωής, διακόπηκε κάποτε εθελοντικά και γι’ αυτό τα όντα έπεσαν στα απύθμενα βάθη, στο έρεβος.

Έτσι λοιπόν ανοίγεται συνειδητά ο άνθρωπος και αφήνει να λάμψει μέσα του η Αγάπη του Θεού, πράγμα που σημαίνει πως από το σκοτάδι περνάει στο φως και αποκτάει γνώσεις στις οποίες μέχρι τότε δεν είχε καμία πρόσβαση. Μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβεί και ότι όντως συμβαίνει. Και μπορείτε ακόμα να πιστέψετε ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να την ζήσει. Απαιτεί όμως προϋποθέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει ο καθένας, γι’ αυτό δεν μπορούν όλοι να λάβουν απευθείας Μόνοι τους την Αλήθεια από τον Θεό, μπορούν όμως να την λάβουν έμμεσα. Γιατί ειλικρινά, όποιος αναζητάει την Αλήθεια, θα την λάβει.

Αλλά ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι που να μπορεί να λάβει απ’ ευθείας την Αλήθεια αν εφαρμόζει στην ζωή του την αγάπη για τον πλησίον χωρίς καμιά ιδιοτέλεια. Έτσι ζωντανεύει το πνεύμα μέσα του που είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε άνθρωπο, και που η Αγάπη το κάνει να μιλήσει και να εκφρασθεί. Αυτό το πνεύμα, όντας η συμμετοχή και η παρουσία του Θεού μέσα στον άνθρωπο, γνωρίζει τα πάντα και γι’ αυτό μπορεί να διδάξει τον καθένα “από μέσα του”.

Γι’ αυτό πάρτε τον δρόμο που οδηγεί στην “Ανώτατη Αρχή” και μην αρκείσθε σ’ αυτά που σας προσφέρουν οι άνθρωποι – ακόμα και αν πιστεύουν ότι εκπροσωπούν την αλήθεια. Αν η Αλήθεια είχε όντως βρει το δρόμο της μέσα στους ανθρώπους δεν θα υπήρχε τέτοιο σκοτάδι πάνω στη γη. Είναι όμως πασιφανές ότι επικρατεί βαθύ σκοτάδι, αλλιώς στην γη θα υπήρχε αρμονία και ειρήνη. Συμβαίνει όμως το αντίθετο.

Αμήν

Αν κανείς επιθυμεί ειλικρινά την Αλήθεια, είναι σίγουρο ότι θα τη βρει

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7629-22.6.1960)

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αρκεί η ειλικρινής επιθυμία για την Αλήθεια για να μπορεί να τη λάβει κανείς. Ωστόσο αυτή η ειλικρινής επιθυμία είναι σπάνια, παρόλο που ο καθένας ισχυρίζεται πως ψάχνει την αλήθεια. Κι όμως είναι απλά ένας τρόπος του λέγειν που οι άνθρωποι συνηθίζουν, χωρίς να το σκέφτονται ιδιαίτερα. Γιατί ο πόθος για την Αλήθεια θα πρέπει να ξυπνήσει στα βάθη της καρδιάς του κάθε ανθρώπου και να μην τον αφήνει πια σε ησυχία. Δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα άλλο τόσο πολύ, όσο τον κίνδυνο να υποπέσει σε πλάνη. Και γι’ αυτό θα πρέπει να στραφεί σ’ Εμένα μέσα από την καρδιά του και να Με παρακαλέσει να του δώσω την Αλήθεια, και η Αλήθεια θα του δοθεί.

Όταν όμως κάποιος έχει αγκιστρωθεί στη γνώση που έχει πάρει, χωρίς να έχει ελέγξει ποτέ στα σοβαρά κατά πόσον είναι αληθινή, τότε δύσκολο να του προσφέρει κανείς την Αλήθεια, όταν αυτή δεν συμφωνεί με αυτά που ξέρει.

Γιατί όσο δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει αυτά που ξέρει και να τα ανταλλάξει με την καθαρή Αλήθεια, αντιστέκεται και αντιδρά. Σε αυτή την περίπτωση του λείπει η εσωτερική αναζήτηση της αλήθειας. Ως εκ τούτου θα είναι ανίκανος να προβεί σε κάποιο έλεγχο, εφόσον δεν ζητά από ΕΜΕΝΑ να του φωτίσω το πνεύμα του, ώστε να μπορεί να κρίνει σωστά.

Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι πάντα δυνατό να φθάσει η αγνή Αλήθεια στη γη, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ένα τεράστιο πνευματικό υλικό που θεωρείται σαν αληθινό, χωρίς να δικαιούται αυτό το χαρακτηρισμό. Παρ’ όλ’ αυτά παρουσιάζεται σαν αλήθεια ιδίως μάλιστα όταν προέρχεται από το πνευματικό βασίλειο, επειδή κανείς πιστεύει ότι είναι εγγυημένα αλήθεια αυτά που μαθαίνει από εκεί.

Ωστόσο, ενώ η ειλικρινής επιθυμία του παραλήπτη για την Αλήθεια είναι η προϋπόθεση για να τη λάβει, εν τούτοις, η “προέλευση από το πνευματικό βασίλειο” δεν αποτελεί καμία εγγύηση ότι είναι αληθινά αυτά που φθάνουν στη γη.

Αντίθετα είναι πάντα απαραίτητο να γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος. Αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται μαζί ΜΟΥ, δηλ. με τη συμπαράστασή Μου. Γιατί και το πνευματικό Βασίλειο εμπεριέχει οντότητες οι οποίες ανήκουν ακόμη στο σκοτάδι. Ή επειδή και οι ίδιες είναι ακόμη ατελείς, αγκιστρώνονται στις λανθασμένες γνώσεις τις οποίες προσκόμισαν μαζί τους από τη γη και τις υπερασπίζονται το ίδιο φανατικά στον άλλο κόσμο, όπως έκαναν πάνω στη γη. Γιατί ό,τι αγαπάει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το αποχωριστεί ούτε στο υπερκόσμιο βασίλειο.

Κι αυτό είναι σημαντικό για την εξέλιξή του, γιατί μπορεί να περάσουν αιωνιότητες ολόκληρες ώσπου να ελευθερωθεί μία τέτοια ψυχή και ν’ αρχίσει τελικά να αποδέχεται την Αλήθεια. Μπορεί ωστόσο να βλάψει από το πνευματικό βασίλειο τους ανθρώπους στη γη, όταν βρει πρόθυμους αποδέκτες στους οποίους μπορεί να μεταβιβάσει τη λανθασμένη γνώση της μέσω της μεταβίβασης της σκέψης. Ή μπορεί επίσης να μιλήσει μέσα από ανθρώπους, που έχουν ικανότητες μέντιουμ και οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά ένα σύνδεσμο με το πνευματικό βασίλειο.

Ένας τέτοιος σύνδεσμος μπορεί να έχει την ευλογία Μου μόνο στην περίπτωση που γι’ αυτόν τον άνθρωπο προηγείται η αναζήτηση της Αλήθειας και ζητά πάντα τη βοήθεια γι’ αυτό από το Πνεύμα Μου. Τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γιατί ο άνθρωπος περιφρουρεί τον εαυτό του με ένα γερό τείχος, το οποίο δεν μπορούν να κυριεύσουν άφρονες οντότητες. Τότε μόνο ο κόσμος του Φωτός βρίσκει πρόσβαση σ’ αυτόν και του μεταφέρει αποκλειστικά την αλήθεια, γιατί ενεργεί κατ’ εντολή Μου και γιατί είναι Θέλησή Μου να διδαχθείτε την καθαρή Αλήθεια.

Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να ελέγξει τον εαυτό του κατά πόσον αναζητά την Αλήθεια. Θα πρέπει να φοβάται την πλάνη και να Με παρακαλεί πάντα να τον προστατέψω από κάτι τέτοιο. Και η παράκλησή του θα εισακουσθεί γιατί και Εγώ ο Ίδιος θέλω να πρεσβεύει την Αλήθεια. Εγώ ο Ίδιος θέλω να λάβετε την Αλήθεια, και γι’ αυτό θα σας δώσω κάθε δυνατότητα να τη βρείτε. Με την προϋπόθεση όμως ότι και εσάς σας διακατέχει η ίδια επιθυμία για την Αλήθεια. Αυτή η επιθυμία σας εξασφαλίζει από λανθασμένες γνώσεις, σκέψεις και εσφαλμένη ερμηνεία αυτών που σας προσφέρονται.

Γιατί ο άνθρωπος που αναζητεί την Αλήθεια, θα διαθέτει παράλληλα τη σωστή ικανότητα κρίσης, επειδή θα του δώσω και αυτή μαζί με την Αλήθεια. Έτσι θα είναι ικανός να ελέγχει την αξία της κάθε πνευματικής γνώσης. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είμαι η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ θέλω να συνδεθώ με τα πλάσματά Μου και επομένως θέλω τα πλάσματά Μου να γνωρίζουν την Αλήθεια. Και θα τα προστατέψω από την επίδραση εκείνων των πνευματικών οντοτήτων, οι οποίες επιδιώκουν να παραπλανήσουν εμφανιζόμενες ως δήθεν φωτεινές οντότητες, για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να τους παρασύρουν σε λάθη.

Ο στενός δεσμός μαζί ΜΟΥ σας εγγυάται ότι σκέφθεσθε και διδάσκεσθε σωστά, σας εγγυάται ότι λαμβάνετε την Αλήθεια από το Πνεύμα. Γιατί ο πνευματικός σπινθήρας που έχετε μέσα σας είναι ένα μερίδιο από Εμένα και αυτός σας διδάσκει σωστά στ’ αλήθεια. Θα πρέπει λοιπόν όλοι σας να επιδιώξετε να διδαχθείτε από το ίδιο σας το πνεύμα. Έτσι δεν θα χρειάζεσθε τέτοιες αναφορές από τον πνευματικό κόσμο, τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε την πνευματική κατάσταση αυτών των ανθρώπων που λαμβάνουν ως μέντιουμ τέτοια μηνύματα.

Γιατί εκεί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεμβληθούν άλλα όντα, τα οποία τα ίδια δεν διαθέτουν αληθινή γνώση. Όπου όμως είναι ενεργό το Πνεύμα, εκεί ξέρετε ότι ΕΓΩ ο Ίδιος σας μιλώ και σας προσφέρω μόνο την αγνή Αλήθεια. Γιατί ΕΓΩ θέλω τα πλάσματά Μου στη γη να γνωρίζουν την Αλήθεια, επειδή μόνο μέσω της Αλήθειας θα φθάσουν σ’ Εμένα και συνεπώς και στη μακαριότητα.

Αμήν

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ»

«Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Ενέργεια του πνεύματος και καρδιά

Αρ. 2806 9,10-7-1943

Στο πνευματικό βασίλειο δεν μπορεί να διεισδύσει κανείς με διανοητικές έρευνες ούτε μπορεί κανείς να αποκτήσει πνευματικές γνώσεις εν είδει διδακτέας ύλης. Γιατί για να βρει κάποιος τη γνώση και την αλήθεια πρέπει να δραστηριοποιηθεί η καρδιά του, αλλιώς ούτε η γνώση ούτε η αλήθεια μπορούν να της μεταδοθούν. Οι πνευματικές γνώσεις δεν έχουν σχέση με τις κοσμικές και μάλιστα αυτός που έχει λίγες κοσμικές γνώσεις είναι πολύ πιο επιδεκτικός σε πνευματικές γνώσεις. Γιατί αυτές του μεταδίδονται μέσω της φωνής του πνεύματος, η οποία ακούγεται μόνο μέσα στην καρδιά και την οποία αντιλαμβάνεται κάποιος πιο εύκολα όσο λιγότερο της αντιτάσσεται με τις εγκεφαλικές γνώσεις του, οι οποίες τις περισσότερες φορές απορρίπτουν τις πνευματικές γνώσεις.

Ο νους είναι εκτεθειμένος σε όλες τις επιρροές. Και καλές και κακές δυνάμεις προσπαθούν να του επιβληθούν, και γι’ αυτό ο νους είναι γεμάτος σοφές γνώσεις, οι οποίες όμως δεν είναι αναγκαστικά πάντα αλήθεια, αφού πρόκειται απλώς για ανθρώπινη σοφία ποτ γεμίζει τις σκέψεις εκείνου που έχει αποκτήσει τέτοιες γνώσεις μόνο με το νου του. Η μόνη εγγύηση για την καθαρή αλήθεια επομένως είναι η ενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Και άρα η Θεϊκή σοφία δεν έρχεται από έξω αλλά από μέσα, από την καρδιά, και γι΄ αυτό μπορεί να την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος μόνο όταν αφουγκράζεται μέσα στην καρδιά του. Ποτέ η αλήθεια δεν τον πλησιάζει από έξω, εκτός αν ο κομιστής της αλήθειας έχει εκπαιδευτεί από τον ίδιο τον Θεό, αν δηλ. το Πνεύμα του Θεού έχει αφυπνιστεί μέσα του.

Θα ήταν όμως άδικο να θεωρηθεί ότι δεν γνωρίζει την αλήθεια ο καθένας που ασχολείται με κοσμικές έρευνες, όπως αντίθετα, κάποιος που έχει εκπαιδευτεί από το Πνεύμα του Θεού μπορεί επίσης να έχει ευρείες κοσμικές γνώσεις, εφόσον τις πνευματικές γνώσεις τις επιδίωξε πρώτα και για αυτό ο Θεός του χαρίζει και πνευματικές και επίγειες γνώσεις… Τότε είναι ανοικτός μόνο απέναντι σε όντα που είναι γνωστές, και εκείνα του παρέχουν την αλήθεια, στα πνευματικά και στα επίγεια. Πρέπει όμως επίσης να αξιποιήσει τις πνευματικές γνώσεις οφελώντας τους συνανθρώπους του, αλλιώς δεν θα μπορέσουν να αυξηθούν, καθώς οι πνευματικές γνώσεις είναι αποτέλεσμα ανιδιοτελούς δραστηριότητας από αγάπη στον πλησίον. Επομένως ο κάθε διανοητικός ερευνητής πρέπει συνάμα να πληροί την εντολή της αγάπης προς τον πλησίον για να διεισδύσει σε γνώσεις που δεν μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέσω του νου.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να το δεχτούν αυτό γιατί τους είναι ακατανόητο ότι οι σκέψεις γεννιούνται μέσα στην καρδιά, ότι άρα η σκέψη, τα συναισθήματα και η θέληση είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες, εφόσον οι σκέψεις αφορούν σε πνευματικούς τομείς. Σωστή σκέψη, δηλ. αληθινή σκέψη θα έχει μόνο εκείνος ο άνθρωπος τα συναισθήματα και η θέληση του οποίου είναι καλά και ευγενή, ούτως ώστε είναι άρα ικανός και πρόθυμος για αγάπη. Γιατί οι σκέψεις του καθοδηγούνται από το πνεύμα μέσα του, το οποίο όμως μπορεί να ενεργεί μόνο μέσα σε έναν που είναι δραστήριος στην αγάπη.

Το πνεύμα μέσα σε έναν τέτοιον άνθρωπο λαμβάνει την αλήθεια από το Πνεύμα έξω από τον εαυτό του, το Οποίο είναι η ακτινοβολία της αγάπης του Θεού και το Οποίο γνωρίζει τα πάντα γιατί είναι Θεϊκό. Αντίθετα ο άνθρωπος που ζει χωρίς αγάπη δεν μπορεί να λάβει την ακτινοβολία του Θεού, και οι σκέψεις του είναι μόνο μεταδόσεις δυνάμεων που έχουν άγνοια, εφόσον σχετίζονται με πνευματικούς τομείς, ή απλή λειτουργία των νοητικών οργάνων όταν λύνονται μόνο επίγεια ερωτήματα. Και τέτοια αποτελέσματα θα είναι πάντα αμφισβητήσιμα, αφού ο άνθρωπος αυτός καθ’ αυτόν μπορεί πάντα να κάνει λάθος. Η αγάπη και η αλήθεια δεν μπορούν να χωριστούν, αφού και οι δυο είναι Θεϊκές και άρα δεν υπάρχουν η μία χωρίς την άλλη.

Η αγάπη όμως είναι μερίδιο της καρδιάς, κι επομένως και η αλήθεια μπορεί να γεννιέται μόνο μέσα στην καρδιά. Άρα πρέπει να τη νιώσει ο άνθρωπος, και πρέπει η καρδιά του να την αναγνωρίσει ως αλήθεια, και μετά πρέπει ο νους να την δεχτεί και να τη συλλογιστεί, και έτσι να μείνει νοητικό κτήμα του. Ο Εγκεφαλικός διανοητής όμως βυθίζεται σε σκέψεις και ερευνά και προσπαθεί να αναλύει τα πάντα, ενώ η καρδιά του μένει βουβή και αναίσθητη όσο δεν είναι δραστήριος στην αγάπη. Και τότε βγάζει συμπεράσματα που είναι εντελώς λάθος, όμως επιμένει να τα αποδείξει πάλι με λανθασμένα συμπεράσματα. Είναι πεπεισμένος ότι τα συμπεράσματα του είναι σωστά, αλλά θα τα αμφισβητήσει και πάλι αν ένας άλλος ερευνητής βρει διαφορετικά αποτελέσματα και τα θεωρεί ως τα μόνα σωστά.

Το Πνεύμα του Θεού όμως δίνει σαφείς και απλές εξηγήσεις, οι οποίες είναι κατανοητές για αυτόν που βρίσκεται στην αγάπη. Δεν έχει αμφιβολίες γιατί η καρδιά του, η πρόθυμη για αγάπη φύση του, του αποφέρει την ικανότητα να καταλαβαίνει την αλήθεια, και οι εξηγήσεις του Θεϊκού Πνεύματος του είναι κατανοητές και για αυτό αξιόπιστες. Ξέρει πως βρίσκεται στην αλήθεια, ξέρει επίσης ότι η αλήθεια δεν μπορεί να αντικρουστεί ποτέ, ότι θα μείνει πάντα η ίδια, γιατί η αλήθεια από τον Θεό θα είναι πάντα αμετάβλητη, όπως και ο Θεός, ως πάροχος της αλήθειας … θα είναι αμετάβλητος στην αιωνιότητα.

Αμήν

Μπέρτα Ντούντε

2017-05-17T19:02:45+00:00