Loading...

1. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Οι περισσότεροι βέβαια νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να αγωνιστούν οι ίδιοι για την κατάκτηση της Αλήθειας, αφού την θεωρούν δεδομένη, από τη στιγμή που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη εκκλησία ή κοινότητα πίστης. Όμως εάν δεν έχουν τελειοποιηθεί ήδη επί γης, ο αγώνας αυτός τους περιμένει αναπόφευκτα στον άλλον κόσμο υπό δυσχερέστερες συνθήκες (βλ. σχετικά Β. Λουτς «Η Πατρίδα της Ψυχής» και Μπ. Ντούντε «Το Πέρασμα στη Νέα Πνευματική Εποχή»+

Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Κύριος εξετάζει τους πιστούς στην καρδιά και στο νου (Ψαλμ.7,10. Ιερ. 11,20-17,10) και πρέπει να είναι καθαροί από σκοτεινά σημεία προτού τους δεχτεί (Ψαλμ. 26,2. Ησ. 48,10. Δανιήλ 12,10).

Κατά συνέπεια, το να αναγράφει η ταυτότητα «χριστιανός» δεν σημαίνει αυτόματα την είσοδο στους ουρανούς. Και, όπως προαναφέρθηκε, η εξεύρεση της Αλήθειας στη μεταθανάτια ζωή είναι πολύ πιο επίπονη από εδώ.

«Στη Γη αρκεί να θέλει κάποιος να βρει τον Θεό και να προσεύχεται με την καρδιά του να παραχωρηθεί δύναμη στην ψυχή του, δεδομένου ότι η δύναμη τίθεται στη διάθεσή της χωρίς περιορισμούς. Αντίθετα στον άλλον κόσμο, όσο το ον είναι ακόμη ατελές, είναι και αδύναμο. Ως συνέπεια, η ψυχή δεν μπορεί να κάνει πλέον τίποτα με τη δική της θέληση, γιατί απαιτείται δύναμη για να ελευθερωθεί από τα δεσμά που την βαραίνουν. Αλλά δεν έχει αυτήν τη δύναμη και ως εκ τούτου αδυνατεί να αλλάξει την κατάστασή της κατά βούληση, παρά είναι αναγκασμένη να αποκτήσει πρώτα δύναμη επιστρατεύοντας τη θέλησή της, Όμως η θέλησή της είναι αδύνατη, ακριβώς για το λόγο ότι το ον είναι ατελές» (αρ.2113).

Προφανώς η αναλήθεια και η πλάνη είναι όντως σημάδια ατέλειας, από την οποία δύσκολα απαλάσσεται η ψυχή:

«Όταν κάποιος παίρνει μαζί του στην άλλη ζωή και τις λανθασμένες πεποιθήσεις του, για την ψυχή του είναι απείρως δυσκολότερο να απαλλαγεί από αυτές και να σκεφτεί σωστά.

Ο αγώνας στο επέκεινα είναι πολύ πιο δυσχερής, η εσωτερική αντίσταση μεγαλύτερη, η δε επήρεια κακών δυνάμεων στους λογισμούς ιδιαίτερα ισχυρή. Γιατί η λανθασμένη βούλησή της, την οποία προσπαθούν να ενισχύσουν, τους εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στις σκέψεις της. Έτσι φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στους λογισμούς της απ’ όσο στη Γη, αφού ο Θεός δεν τις εμποδίζει…» (αρ.1953).

Αρ. 7333 12-4-59

«… Εγώ θα σας παρέχω συνεχώς την Αλήθεια, υπό τον όρο ότι πληροίτε την προϋπόθεση για την παροχή αυτή. Αυτό προϋποθέτει μεταξύ άλλων τη δική σας ελεύθερη θέληση να κατέχετε την Αλήθεια. Επίσης προϋποθέτει ότι εμπιστεύεστε Αυτόν που είναι η Προαιώνια Αλήθεια, ότι θέλετε να την λάβετε από Μένα και Με παρακαλείτε γι’ αυτό.

Όποιος το κάνει μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα καθοδηγήσω τις σκέψεις του, ούτως ώστε σύντομα θα κατέχει μόνο την Αλήθεια. Γιατί μόνο με την Αλήθεια μπορεί ο ατελής να φτάσει στην τελειότητα, μόνο η αλήθεια δείχνει το σωστό δρόμο, το δρόμο της επιστροφής σε Μένα και μόνο η Αλήθεια είναι ο σωστός δρόμος.

Εάν όλοι οι άνθρωποι βάδιζαν στο δρόμο της επιστροφής σε Μένα, τότε επίσης όλων οι λογισμοί θα καθοδηγούνταν σωστά.

Τότε θα επικρατούσε ήδη επί γης ειρήνης καθότι θα ζούσαν σύμφωνα με το θέλημα Μου…

Πιστέψτε με ότι μόνο με την Αλήθεια έρχεστε κοντά Μου κι ότι η Αλήθεια απαιτεί συνάμα να ζείτε με αγάπη. Γιατί ο άστοργος δεν μπορεί να κατέχει την Αλήθεια, δεδομένου ότι αυτή προέρχεται μόνο από Μένα. Εγώ όμως δεν μπορώ να χαρίσω τον εαυτό Μου σε εκείνους που απέχουν από την Αγάπη…

Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση του ανθρώπου να μάθει την αλήθεια. Αυτή η θέληση αποδεικνύει ότι έρχεται πιο κοντά Μου, πράγμα που λαμβάνω υπ’ όψιν Μου. Έτσι μπορώ τότε να τον επηρεάσω μέσα από τις σκέψεις του ή μέσα από τις εμπειρίες του. Στη συνέχεια αυτές τον οδηγούν κατά κανόνα σε σωστές σκέψεις, στο να αναγνωρίσει την αλήθεια. Ως επακόλουθο θα τον οδηγήσουν να συνδεθεί συνειδητά μαζί Μου, ούτως ώστε θα μπορώ να του αποκαλυφθώ ως η Αιώνια Αλήθεια.

Αμήν

Μπέρτα Ντούντε

++ Όλα τα αναφερόμενα βιβλία είναι εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

2017-06-12T20:03:00+00:00