Loading...

41. Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Αρ. 4590 27.9.1949

Αστρολογία και πεπρωμένο

Η μόνη γνώση που σας δίνεται από το Πνεύμα Μου αφορά λίγο ως πολύ οτιδήποτε αναφέρεται στην απελευθέρωση των πνευμάτων, ό,τι δηλαδή σας πληροφορεί εμπεριστατωμένα για το λυτρωτικό Μου σχέδιο και επομένως δίνει μαρτυρία για Μένα και την Οντότητά Μου. Άρα μία γνώση η οποία δεν καθορίζεται από αυτά τα πλαίσια, που επομένως δεν αφυπνίζει την πίστη στην αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, αλλά ούτε προωθεί την ψυχική ολοκλήρωση του ατόμου, δεν είναι καρπός του Πνεύματος. Όταν μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Χριστού από την άποψη ότι αρνείται την ελευθερία της βούλησης, παρουσιάζοντας τον άνθρωπο σαν εντελώς άβουλο, έρμαιο της μοίρας και πιστεύει ότι μπορεί ν’ αποκαλύψει το μέλλον το οποίο κρατάει κρυφό η σοφία Μου, αυτή η γνώση δεν είναι σύμφωνη με τη θέλησή Μου.

Αντίθετα, είναι περισσότερο ένα μέσο του αντιπάλου Μου, προκειμένου να αποσπάσει τους ανθρώπους από την αληθινή γνώση και να φέρει σύγχυση στις σκέψεις τους. Ποτέ δεν θα μπορέσουν οι άνθρωποι να διερευνήσουν ή να υπολογίσουν το πώς θα διαμορφωθεί η μοίρα του καθενός. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί αποτελούν απατηλά συμπεράσματα ή υποθέσεις οι οποίες μπορεί κατά τύχη να επαληθευθούν, όμως κάτι τέτοιο δεν οφείλεται στους σωστούς υπολογισμούς ή στην επίδραση των άστρων, γιατί η μοίρα του ατόμου εξελίσσεται πάντα μέσα στα πλαίσια του προαιώνιου σχεδίου Μου, το οποίο βασίζεται στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Βέβαια, μέσα στο μεγάλο χώρο της δημιουργίας αναρίθμητα άστρα είναι ορατά για τους ανθρώπους αυτής της γης, ωστόσο δεν ασκούν καμία επίδραση πάνω τους. Αυτό άλλωστε το καταλαβαίνει ο καθένας, αν σκεφθεί ότι αμέτρητα άστρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με τις προδιαγεγραμμένες τροχιές τους και ότι η σοφία Μου έκρινε ως σωστή και καλή αυτή την κανονικότητα.

Επίσης, όλα τα άστρα φέρουν ζωντανά όντα με σκοπό την εξέλιξή τους, των οποίων η μοίρα είναι επίσης συγκεκριμένη, αλλά δεν επηρεάζεται ποτέ από άλλους αστερισμούς. Μόνο σαν φυσική επίδραση μπορούν να αντιληφθούν οι κάτοικοι της γης τα ατμοσφαιρικά ρεύματα, τα οποία παρουσιάζονται εξαιτίας της εγγύτητας συγκεκριμένων αστέρων, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στη μοίρα του ατόμου.

Η κανονικότητα που επικρατεί σε ολόκληρο το σύμπαν, η αέναη τάξη που διακρίνεται στη Δημιουργία Μου είναι αναμφισβήτητα αρκετές αποδείξεις για την ύπαρξη μιας διευθύνουσας Δύναμης. Με την ίδια τάξη ολοκληρώνεται επίσης η εξελικτική πορεία των όντων για χάρη των οποίων προέκυψε όλη αυτή η Δημιουργία. Είναι σωστό λοιπόν ότι αυτά τα δημιουργήματα παίζουν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη των πνευματικών όντων, όμως μόνο υπό την έννοια ότι τους προσφέρουν συνεχώς δυνατότητες να πάρουν άλλη μορφή και κατ’ ακολουθία να εξελιχθούν προς τα πάνω. Όμως, όταν το ον φθάσει πλέον στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης, τότε τα γεγονότα παρουσιάζονται στη ζωή του ανθρώπου κατά πως έκρινε η σοφία Μου ως πιο πρόσφορο για την εξέλιξή του.

Το γεγονός ότι συνολικά η ζωή στη γη παρουσιάζει μια συγκεκριμένη νομοτέλεια, οδηγεί τους ανθρώπους σε λάθος συμπεράσματα. Γιατί ερμήνευσαν τη νομοτέλεια αυτή με το δικό τους σκεπτικό και έτσι κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία συνδύασαν με το ανθρώπινο πεπρωμένο. Όμως, αυτές οι έρευνες δεν ανταποκρίνονται επουδενί στην αλήθεια και δεν έχουν την έγκρισή Μου, διότι Εγώ αφήνω πάντα ελεύθερη τη θέληση του ανθρώπου, παρ’ όλο που έχω προσδιορίσει τη μοίρα του από αιωνιότητες… Αμήν

ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ»

2017-05-15T19:08:32+00:00